2024. február 1., csütörtök

Lépteid világossága

Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága. 119. Zsoltár 105. vers



A zsoltáros ezekkel a szavakkal fejezik ki, hogy Isten Igéje, az Ő tanításai és parancsolatai, mint egy mécses, fényt vetnek az életed útjára. A sötétben járó, a mécsest maga elé tartotta és az éppen annyi fényt adott, hogy a következő lépést biztonságban, világosságban tehessen meg. Az Isten Igéje ugyanezt végzi életedben. Világosságot hoz a sötét helyzetekben, és az életed útjának iránymutatója lesz. Mindig mutatja mi a következő lépés. Talán szeretnéd előre látni a következő nap, hét, hónap vagy év dolgait, de Isten gondviselése és vezetése lépésenként érkezik. Ezzel pedig Isten hitre tanít téged. 

Ahogy az éjszaka mélyül, és a sötétség beárnyékolja a körülötted lévő tájat, a mécses fénye nem csak láthatóvá teszi az akadályokat, hanem biztonságot is nyújt, mert nem kell egyedül bolyonganod a sötétségben. Isten Igéje, mint a mécses fénye, szintén biztonságot ad az életedben, amikor kihívások, nehézségek és bizonytalanságok vesznek téged körül.

Az "ösvényem világossága" kifejezés mélyebb jelentést hordoz. Az Isten Igéje nem csak a lábad elé világít, hanem magát az ösvényt is megvilágítja, amelyen jársz. Az életed útja tele van kanyarokkal, emelkedőkkel és lejtőkkel, de az Isten Igéje megmutatja neked az irányt, és vezet téged a helyes ösvényen.

Ahogyan elgondolkodsz ezeken a szavakon, hálát adhatsz Istennek azért, hogy olyan fényt adott neked, amely soha nem huny ki. Az Ő Igéje világosságot hoz a lelkedbe, és segít abban, hogy kövesd az Ő utasításait. Az Isten Igéje éltető és vezető erővé válik számodra az életed útján, és az örök világosságba vezet téged Jézus Krisztuson keresztül. 

IMA: Istenem, köszönöm, hogy ebben a sötét, hideg és bizonytalan világban világosságot, biztonságot és melegséget ad a Te drága Igéd. Hadd lehessen az én életösvényem világossága is naponként. Krisztus nevében, Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...