2024. február 26., hétfő

Isten felfoghatatlan szeretete

Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne. Korintusiakhoz írt levél 5. fejezet 21. vers



A fenti Biblia idézet mély és megható üzenetet hordoz magában arról, hogy Krisztus, aki bűntelen volt, magára vállalta a bűneinket, hogy Isten igazsága legyünk általa. Ez a gondolat az emberi értelem számára néha nehezen felfogható, de éppen ez teszi annyira csodálatossá és megindítóvá. Krisztus áldozata az örök élet forrása minden Krisztus követő számára. Bár ő nem követett el bűnt, önmagát áldozta fel övéiért, hogy megszabadítson téged is a bűn következményeitől és a halál hatalmától. Ez a szeretet teljesen meghaladja emberi értelmünk határait és talán te is azon gondolkodsz, hogy miért lenne valaki hajlandó ilyen áldozatra? Azonban ebben rejlik Isten szeretetének és kegyelmének mélysége. Krisztus áldozata nem csak egy történelmi esemény, hanem egy örökkévaló ajándék, amely minden korban és minden ember számára elérhető. Ő feláldozta magát azért, hogy akár te is, az Isten igazsága lehess általa. Ez azt jelenti, hogy bűneidet megbocsátotta a mennyei Atya és Krisztus igazsága által Isten elfogad téged. Ez nem azt jelenti, hogy a földi életben elkövetett bűneid következményeit sem kell elhordoznod. Ha egy gyerekedtől abortusz által megszabadultál, ő nem fog újra életre kelni. Ha a házasságod zátonyra futott bűneitek miatt és elváltatok, nem biztos, hogy újra helyre fog állni. stb. stb. Viszont ez az igazság az, ami által új életet kezdhetsz Krisztusban. Az ő szeretete és kegyelme által új emberré válhatsz, aki képes szeretni és szolgálni másokat. Krisztus áldozata arra hív téged, hogy szeress és kövesd őt, hogy mások is megismerjék az ő megváltó szeretetét és kegyelmét. Ezért hálát adhatsz Krisztusnak az ő hatalmas áldozatáért, és törekedhetsz arra, hogy mindennapi életedben tükrözd az ő szeretetét és igazságát a világ felé. Legyen ez az elmélkedés arra bíztató, hogy mélyebben megértsd és átéld Krisztus szeretetét, és hogy az Ő áldozata által valóban Isten igazsága lehess ebben a világban.
Végül íme néhány kérdés, amiken elmélkedhetsz a mai napon: " Hiszed-e, hogy Jézus Krisztus meghalt és feltámadt azért, hogy eltörölje bűneidet és az Ő tisztasága, szentsége által igaznak nyilvánítson a mennyei Atya? Megbántad-e, megvallottad-e a bűneidet Istennek? Tudatában vagy-e annak, hogy Isten kegyelme új jellemmel ajándékozott meg és ezt azért tette, hogy képes légy eddigi bűneid rabságából megszabadulni? Szakítottál-e már azokkal a bűnökkel, amiket Isten Lelke által felismertél életedben? Gondoltad-e valaha azt, hogy Isten kegyelme mentség arra, hogy további bűnöket kövess el?


IMA: Istenem, köszönöm a Te nagy áldozatodat. Köszönöm, hogy figyelmeztetsz arra milyen komoly következménye van a bűnnek. A Te egyszülött Fiad életébe került az én lázadásom. Segíts engem abban, hogy a Tőled kapott új ember formálódhasson ki életemben naponként. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...