2024. február 25., vasárnap

Isten szemmel tart téged

Letekint a mennyből az ÚR, és lát minden embert. Lakóhelyéből rátekint a föld minden lakójára. Ő formálta mindnyájuk szívét, ismeri minden tettüket. 33. zsoltár 13-15. versek



A teremtő Isten, aki az égben lakik, nemcsak egy távoli és megközelíthetetlen lény, hanem egy szerető és gondoskodó Atya, aki mindent lát, és mindnyájunkkal törődik.
Az, hogy az Úr letekint a mennyből és lát minden embert, azt jelenti, hogy személyes figyelmet és gondoskodást fordít minden egyes teremtményére. Nem csak a nagy dolgokra összpontosít, hanem az apró részletekre is odafigyel, még akkor is, ha te nem vagy tudatában ennek. Nem vagy egyedül, még a legmélyebb sötétségben sem, mert Isten mindig veled van, és figyeli minden lépésedet.
Az Úr nemcsak figyeli tetteidet, hanem még annál is többet tesz. Ő formálta szívedet, és ismeri minden gondolatodat és szándékodat. Ez azt jelenti, hogy Ő mélyen ismer téged, még akkor is, ha te magad sem vagy mindig tudatában annak, hogy ki is vagy valójában. Ő az, aki megalkotott téged, és aki teljes mértékben megért téged, még akkor is, ha mások nem vesznek észre vagy nem értenek meg téged.
Az Isten iránti tudatosság arra emlékeztet téged, hogy minden tetted és gondolatod miatt Isten előtt kell számot adnod. Az Ő szeme előtt semmi sem rejthető el, és minden egyes cselekedetednek következményei vannak. Ezért fontos, hogy mindig légy tudatában annak, hogy Isten mindent lát, és mindent tud.
Ugyanakkor ez a felismerés vigaszt is nyújt számunkra. Az Isten, aki mindent lát és ismer, szeret téged, és soha nem hagy magadra. Ő az, aki mindig melletted áll, (ha átadtad életed Neki), vezet és gondoskodik rólad. Ezért bízhatsz benne, és hálával telve élheted minden napjaidat, tudva, hogy Ő mindig veled van, és mindig gondoskodik rólad. Legyen hát életed mindig áldott és dicsőítse Isten nevét minden cselekedeted és minden gondolatod!


IMA: Istenem, olyan megtisztelő és ugyanakkor félelmetes, hogy tudsz rólam és figyeled életemet. Hálát adok Neked ezért és segíts engem növekedni a Te szeretetedben. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...