2024. február 27., kedd

Naponkénti megújulás

Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra. Korintusiakhoz írt levél 4. fejezet 16. vers



Ezért tehát nem csüggedünk. A mondat mély bölcsességet hordoz magában, egyfajta megnyugvást minden Krisztust követő számára. Elgondolkodtató szavak ezek, amelyek arra ösztönöznek. hogy ne hagyd, hogy a külső körülmények, vagy akár a saját külsőd változása megmérgezze lelkedet.
A külső világ változékonysága nemcsak kihívást jelent, hanem néha meg is próbál erősen lefelé húzni, elbizonytalanítani, vagy akár megfosztani a hitedtől és reménységedtől. De amíg belső lényed megmarad és megújul, addig képes vagy túljutni bármilyen viharon és megpróbáltatáson.
Az ember belső világa sokszor mélyebb és ellenállóbb, mint amilyennek első pillantásra tűnik. Ez az a hely, ahol a valódi erő lakozik, ahol a hit, a szeretet és a kitartás gyökerezik. Amikor külső körülményeid változnak vagy megrongálódnak, ez a belső világ képes megújulni, új erőt, új reményt és új lehetőségeket hozva magával.
Napról napra újra meg kell újulnod lelki értelemben, újra kell építened magad az Isten szavát és tanácsát követve és megtalálhatod azokat az erőforrásokat, amelyek Krisztus Szentlelkében rejlenek és a belső embered üzemanyagává válhatnak. Ez az a folyamat, amely lehetővé teszi számodra, hogy folytasd az utadat, még akkor is, ha az út néha rögös és nehéz.
Tehát ne csüggedj, ha a külső világ változik és ingadozik körülötted. A belső világodban rejlik az az erő, amely áthidalja a nehézségeket, és amely lehetővé teszi számodra, hogy újra és újra felállj, és továbbra is hittel és reménnyel tekints a jövőbe. Ez az az erő, amely megújul napról napra, és amely soha nem hagy cserben téged, ha csak hinni mersz benne. Ez Isten Szentlelkének, szeretetének, kegyelmének és szavának ereje. Természetesen megvan ennek a negatív fordítottja is. Nézd csak ezt hogyan fogalmazta meg Krisztus: " Rossz lesz nektek, képmutató törvénytanítók és farizeusok! Olyanok vagytok, mint a fehérre meszelt sírok. Ezek kívülről ugyan szépnek látszanak, belül azonban tele vannak a halottak csontjaival és mindenféle mocsokkal. Ugyanígy ti is, csak kívülről, az emberek szemében látszotok igaznak. Belül azonban tele vagytok képmutatással és gonoszsággal. ( Máté 23:27-28, Egyszerű fordítás)
Hogyan élhetnél ha ez fordítva lenne? Ha a tested, a körülményeid mindig kedvezően változnának, de a belső embered halott lenne?


IMA: Istenem, vágyom arra az igazi szépségre, amelyet a Te Szentlelked és kegyelmed ereje tud megteremteni bennem. Szeretnék hittel és bizalommal együttműködni Veled, hogy ne csüggedjek, hanem örüljek a Te naponként megújító munkádnak. Krisztus nevében. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...