2024. február 28., szerda

Az igazi győzelem

Mert testben élünk, de nem test szerint hadakozunk; hadakozásunk fegyverei ugyanis nem testiek, hanem erősek az Isten kezében erődítmények lerombolására. Ezekkel rombolunk le minden okoskodást és minden magaslatot, amelyet az Isten ismeretével szemben emeltek, és foglyul ejtünk minden gondolatot a Krisztus iránti engedelmességre... Korintusiakhoz írt második levél 10. fejezet 3-5. versek



Testben élünk, de nem test szerint hadakozunk - ezen mondattal összefoglalhatjuk azt az örök igazságot, hogy az életünk, az érzéseink és a cselekedeteink sokkal többet jelentenek, mint pusztán a fizikai létünk. Az emberi életnek lelkisége van, mely az anyagi világ örök harcában gyökerezik. Ezt olyan könnyű elfelejtened, a mai világban, amikor minden a tested és a fizikai léted köré csoportosul.
Az igazi küzdelem, az igazi erőforrások nem a földi, kézzelfogható eszközökben rejlenek, hanem a lelked mélyén, az Istennel való kapcsolatodban, az őszinte hitben és az általa adott bölcsességben.
Ez az erő azért van, hogy lerombolj minden erődítményt, mely az Isten ismeretével szemben emelkedett. Felépíthetsz magadban falakat, melyek elválasztanak téged az igazságtól és az Isteni szeretettől. Ezeket a falakat csak az Isteni erő képes lerombolni, hogy újra az Ő fénye áradhasson beléd.
Nemcsak az anyagi világban élsz, hanem a gondolataidban is, és ezek gyakran sokkal erősebb befolyást gyakorolnak rád, mint hinnéd. Az engedelmesség Krisztus iránt azonban azt jelenti, hogy minden gondolatot, minden cselekedetet alávetsz Isten akaratának és Krisztus tanításainak. Ehhez első sorban el kell mélyülnöd Isten írott beszédében, a Bibliában, hiszen nem vagy képes alávetni magad Isten akaratának, Krisztus tanításainak, ha összefüggéseiben nem is ismered azokat.
Ne feledd, hogy az igazi küzdelem a lelkedben, elmédben zajlik, és az igazi győzelem a Krisztus iránti engedelmességben rejlik. Legyen ez a gondolat vezérfonala az életednek, hogy minden helyzetben és minden kihívásban az Isteni erőben, bölcsességben és szeretetben találj megnyugvást és győzelmet.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy Te felhívod a figyelmet életem igazi lényegére és a harcra, amely ugyan láthatatlan, de kimenetele meghatározza egész életemet. Segíts nekem, hogy jól hadakozzak és nyerhessek a Te akaratodnak való engedelmesség által. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...