2024. április 16., kedd

Kóstold meg az Isten jóságát!

Érezzétek, és lássátok, hogy jó az ÚR! Boldog az az ember, aki hozzá menekül. 34. Zsoltár 8. vers



Az Úr jó, és az Ő jósága állandó. Ez az igazság, amelyet a Szentírás újra és újra hirdet neked és nekem is. És mégis, gyakran könnyű elfeledkezni erről az igazságról, különösen akkor, amikor nehézségekkel, próbákkal vagy kihívásokkal találod szembe magad az életben.
Isten jósága azonban tény akkor is, ha az egész emberiség kétségbe vonná azt. Az Ő jósága nem változik azáltal, hogy te hogyan érzékeled vagy értelmezed a körülötted zajló eseményeket. Az Úr jó, mert Ő önmagában jó, és ez sosem változik. Ő minden jóság forrása. Csak az az ember menekül Istenhez, aki elhitte, hogy Ő tökéletesen jó.
Az Úrhoz fordulva találhatod meg az igazi boldogságot és megnyugvást. Amikor érzed, hogy az élet nehéz, amikor szinte kétségbe vagy esve, vagy amikor a remény elvesztése fenyeget téged, akkor Hozzá mehetsz, és megtapasztalhatod az Ő gyógyító szeretetét és vigaszát.
Az Úrhoz menekülés nem csak egy kényszerű lépés nehézségeid idején, mint amikor szakad a nyári zápor és bemenekülsz a szemközti terasz fedett részére, hanem egy folyamatos választás az életed minden napján. Amikor tudatosan választod az Úr közelében maradást, amikor figyelsz az Ő szavára és engedelmeskedsz az Ő akaratának, akkor részesülhetsz az Ő áldásában és védelmében.
Az Úrhoz menekülés azt is jelenti, hogy bízol az Ő ígéreteiben és hűségében, még akkor is, amikor a körülmények vagy az élet kihívásai próbára teszik hitedet. A boldogság nem az anyagi vagy a földi sikerekben rejlik, hanem abban, hogy tudod, kihez fordulhatsz mindenkor, és hogy az Ő jósága sosem hagy cserben téged.
Tehát, érezd és lásd meg, hogy jó az ÚR! Értsd meg, hogy az az igazán boldog ember, aki mindig és minden körülmények között Krisztushoz menekül.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy bízhatok Benned, mert Te teljesen jó vagy. Köszönöm, hogy a te jóságod és kegyelmed kísér életem minden napján. Olyan jó, hogy menekülhetek Hozzád. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...