2024. április 17., szerda

Hitben járunk...

...mert hitben járunk, nem látásban. Korintusbeliekhez írt második levél 5. fejezet 7. vers



Gondolkoztál melyek a keresztény hited alapigazságai? Lényegében mind Krisztushoz köthetőek.
Nincs más Isten, csak az Atya, Jézus Krisztus és a Szentlélek. És az a három egy. Nincs más, aki igaz bíró és ítéletet fog tartani az egész emberiség felett egy erre kirendelt napon, csak Jézus Krisztus. Nincs más út, amely az életre, a boldogságra, a szabadságra, a kiteljesedésre, az örökkévalóságba vezet, csak Jézus Krisztus. Nem tudod kikerülni, megkerülni Őt, nem tudsz elmenekülni Előle, nem tudod becsapni Őt, nem tudod lefizetni Őt, nem tudod legyőzni Őt és nem tudsz semmit olyat tervezni és megvalósítani Nélküle, ami hosszú távon gyümölcsöző és sikeres lenne Krisztus nélkül.
Ne a szemeidre, az érzékszerveidre, az érzelmeidre, a gondolataidra támaszkodva éld az életed, hanem kezdj el hitben járni.
Olyan sok kijelentés, megjegyzés hangzik el a következő kezdettel: " Nem látom, nem érzem, nem tapasztalom Isten jelenlétét stb. életemben."
Nem érezned kell először is. Olvasnod kell Isten szavát, hallgatnod kell azt és hinni Krisztusban, akiről a Szentírás bizonyságot tesz.
Amikor hiszel, csakis akkor nyílik meg a lelki szemeid előtt Isten dicsőségének valósága.
Teljesen mindegy, hogy mit látsz, mit tapasztalsz vagy mit érzel, tarts ki Isten szavának olvasása mellett, tarts ki az imádkozás mellett és tarts ki az Isten gyermekeivel való közösségben megélt lelki épülés és építés mellett.
Ha ezt gyakorlod, Isten meg fogja tölteni önmagával az érzelmi világodat is. De ha nem kezdesz el hitben járni, sosem fogsz változást tapasztalni sem érzelmi sem más szinten.
Kitartóan és folyamatosan járj hitben.


IMA: Istenem, az érzelmek és a gondolatok becsaphatnak, de a Te szavad sosem csaphat be. Szeretnék a Te ígéreteidre alapozva járni, élni. Támogass ebben Szentlelked által a Krisztus érdemééért, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A legjobb rész

Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre....