2024. április 18., csütörtök

Ússz az árral szemben

Ellenben törekedj igazságra, kegyességre, hitre, szeretetre, állhatatosságra, szelídlelkűségre. Timóteushoz írt első levél 6. fejezet 11. vers



Az igazság, a kegyesség, a hit, a szeretet, az állhatatosság és a szelídlelkűség nem csak egyszerű erények listája, hanem a keresztény élet útmutatói, amelyek segítenek neked abban, hogy Krisztushoz való hasonlóságra törekedj.

Az igazság elkötelez téged arra, hogy az igazságot keresd mindenben, és hűségesen kövesd az Istent. Az igazságosság az emberi kapcsolatok alapja, és segít abban, hogy tisztességesen és becsületesen élj másokkal szemben. Természetesen építhetsz kapcsolatokat, üzletet, közösséget hazugságokra, de nem fogják kiállni sem az idő sem a nehézségek próbáját.

A kegyesség arra hív téged, hogy törekedj és áldozz arra, hogy mélyebb kapcsolatot alakíts ki Istennel, és hogy az Ő akaratát keresd minden helyzetben. A kegyesség az élet minden területén megnyilvánul, és arra ösztönöz téged, hogy tisztességesen és alázatosan élj másokkal szemben.

A hit arra tanít téged, hogy bízz Istenben minden körülmények között, és hogy az Ő ígéreteire és kegyelmére támaszkodj. A hit által képes vagy túllépni az élet nehézségein, és békében élhetsz, tudva, hogy Isten mindig veled van.

A szeretet az egyik legfontosabb erény, amely Krisztus tanításának középpontjában áll. A szeretet arra hív téged, hogy másokat önzetlenül és érdekmentesen szeresd, ahogyan Isten is szeret téged. A szeretet minden tetted alapja kell, hogy legyen, és az Általa megmutatott szeretet az, ami valóban megváltoztathatja a világot.

Az állhatatosság arra tanít téged, hogy kitartóan kövesd az Úr utasításait, még akkor is, amikor az élet nehéz vagy kihívást jelent. Az állhatatosság az, ami segít téged abban, hogy a hitedben kitarts és megvalósítsd az Istentől kapott céljaidat.
A szelídlelkűség az alázatosságra és a békességre tanít téged, és arra ösztönöz, hogy szeretetteljesen és türelmesen bánj másokkal. Az élet a lelki harcról szól, de válogasd meg bölcsen mely harcokba kell beleállnod és mely harcok vagy emberek azok, amelyeket egyszerűen el kell kerülnöd. A szelídlelkűség segít neked a konfliktusokat békésen megoldani, de abban is, hogy bátorrá tesz konfliktusokat felvállani, amikor azt Isten a szívedre helyezi.
Légy hát elkötelezett az igazság, a kegyesség, a hit, a szeretet, az állhatatosság és a szelídlelkűség mellett, egy olyan keresztény világban, amelyet a hazugság és a félrevezetés, az erkölcstelenség, a hitetlenség, a szóban kimerülő, de cselekedetekben meg nem nyilvánuló szeretet, durvaság és gyűlölet valamint jellemtelenség jellemez.


IMA: Istenem, segíts nekem, hogy ebben az elvetemült világban meglássam a Te munkádat, tervedet, akaratodat, jóságodat és azokhoz mérjem magam. Krisztus nevében szeretnék törekedni a fenti dolgokra. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vigyázz a szívedre!

Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!                   Példabeszédek könyve 4. fejezet 23. vers K...