2024. április 19., péntek

Lelki vakság

Most íme, az Úr keze rajtad van, és vak leszel, nem látod a napot egy ideig!" Erre hirtelen homály és sötétség szállt rá, és botorkálva keresett vezetőket. Apostolok Cselekedetei 13. fejezet 11. vers



Amikor egy személy fellázad Isten ellen, az Igazság Lelke helyett, a hazugságnak lelke vesz lakozást életében. Egy ilyen személy ugyanúgy fog aktiválni, mint előtte. Abban a hiszemben fog élni és cselekedni, hogy minden, amit tesz, Isten előtt helyes, holott az ellenkezője lesz igaz rá: minden amit tenni fog, helytelen lesz. Mivel a hazugságnak gonosz lelkei befogják az ilyen embernek a szemeit, füleit, meghomályosítják elméjét, észre sem fogja venni, hogy az irány, amit választott teljesen helytelen.
Ha eltávolodsz Jézus Krisztustól, ha olyan utakra tévedsz, amelyek nem a Krisztus követésének útjai, a Sátán meg fog vakítani téged. Onnantól pedig egy tehetetlen bábú leszel és a gonosz azt fog tenni veled, amit akar. Lehetsz pápa, lehetsz püspök, lehetsz lelkipásztor, lehetsz egyházad vezetője, lehetsz egy állam vezetőjének lelki tanácsadója, ha eltávolodsz Krisztustól, a folyamat ugyanúgy fog lezajlani a te életedben is.
Olyan világban élünk, amikor hívők, papok, egyházak olyan dolgokra adják áldásukat, amelyekre Isten sosem adta áldását a múltban, nem fogja áldását adni a jelenben és nem fogja áldását adni a jövőben is.
Ezeket az embereket a Sátán beülteti az ördögi "körhintájába" és addig pörgeti őket kénye-kedve szerint, hogy a végén azt sem tudják, hogy melyik világon vannak.
A fenti történetben, egy ördögi emberről olvashatsz, aki a Krisztus keresztjének, evangéliumának ellensége volt és, amikor Pál apostol próbálta hirdetni az Igét, ez a személy folyamatosan hitelteleníteni akarta a Pál bizonyságtételét. Isten Szentlelke pedig az apostolon keresztül vakká tette ezt az embert fizikai értelemben is. Vak lett lelki értelemben és az Isten megengedte, hogy a fizikai szemeivel is annyit lásson, mint amennyit a lelki szemeivel lát.
Krisztus életét adta érted annyira szeret téged. De vigyázz, mert Krisztus elutasításának következményei vannak. A lelki vakságért pedig nagy árat fizethetsz.


IMA: Istenem, szeretnék látni lelki szemeimmel tisztán, világosan. Taníts engem és gyógyíts meg, óvj meg a lelki vakságtól. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...