2024. július 27., szombat

Az élő hitben rejlő erő

A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés.
Zsidókhoz irt levél 11. fejezet 1. vers



Egy fodrásznő gúnyosan kérdezte az ügyfelétől, hogy hisz-e Istenben. Az ügyfele határozott igennel válaszolt a kérdésre. Majd a keresztény visszakérdezett: Ön mit gondol, nem kellene hinnem?
A fodrász nevetve válaszolt: hát Isten soha senki nem látta.
Az ügyfele pedig nemes egyszerűséggel csak annyit mondott: valószínűleg az ön agyát sem látta senki még, de attól bizonyos vagyok benne, hogy van agya. Ha belegondolsz, rengeteg dologban hiszel, amit sosem láttál és sosem fogsz látni.
Nem láttad a villamos áramot, nem láttad a Wifi jeleket, nem láttad a rádióhullámokat, nem láttad azokat az eseményeket, csatákat, amelyekről tanultál, nem láttad a helyeket, amelyekről tanultál és még hosszasan sorolhatnánk mennyi mindent nem láttál és mégis meg vagy győződve azok létezéséről.

Amikor a hitről gondolkodsz, képzeld el azt a bizalmat, amely olyan szilárd, hogy még a bizonyíték hiányában is eltökélt marad. Ez a hit nem csupán abban a megnyugtató tudatban gyökerezik, hogy Isten létezik, hanem abban is, hogy az Ő ígéretei mind beteljesednek időben. A hit látja a láthatatlant, és érzi azt, amit a szem nem képes látni.
Gondolj arra, mennyire fontos ez a bizalom életed minden területén. Amikor az élet nehézségei próbára tesznek, amikor bizonytalanság és aggályok vesznek körül, a hit az, ami segít talpon maradnod. Emlékezz arra, hogy Isten szeretete és kegyelme mindig veled van, még ha nem is látod vagy érzed közvetlenül.
Legyen ez az elmélkedés egy szikla erős hit válaszfala a te életedben. Bízz Istenben és az Ő ígéreteiben, és tarts ki amellett az igazság mellett, amit nem láthatsz szemmel, de érzel a szíved mélyén. Így a hit lesz az az iránytű, amely biztonságosan vezet át téged az élet minden viharán és kihívásán. Áldás és békesség legyen veled mindenkor!


IMA: Istenem, köszönöm, hogy csak Te adhatsz nekem szilárd hitet. Tudom, hogy Te vagy a legbiztosabb és legmaradandóbb pont az egész világmindenségben. Szeretnék építeni a Te szavaidra. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten türelme

Te mégis sok esztendőn át türelmes voltál irántuk, és lelkeddel, prófétáid által intetted őket, de ők nem figyeltek. Ezért más országok népe...