2024. július 26., péntek

Kiment az ellenségeid kezéből

Nem hizlalják magukat juhaimmal, kimentem kezükből bárányaimat, nem falják fel őket többé soha!” Ezékiel könyve 34. fejezet 10.b) vers



Először is, képzeld el a pásztort, aki minden erejével és szeretetével juhaival törődik. Ez a pásztor nem más, mint maga az Örökkévaló Jézus Krisztus, aki gondosan őrzi és védi az Ő népét, téged is ha már az Ő népéhez tartozol. Isten soha nem engedi, hogy bárki vagy bármi ártson neked. Az Ő óvó keze alatt biztonságban vagy, mint a nyáj, akit a jó Pásztor vezet. Gondviselő szeretete ölel át téged minden nap, mindenkor.

Másodszor, fontold meg, mit jelent az, hogy Isten kimenti a gonoszok kezéből bárányait. Ez nem csupán fizikai védelemről szól, hanem lelki és szellemi biztonságról is. A világban számos olyan erő és befolyás létezik, amely megpróbál elcsábítani és eltéríteni a helyes úttól. Azonban Isten mindig éber, és megakadályozza, hogy ezek a rossz hatások ártalmat okozzanak neked, ha te is éberen és bizalommal figyelsz az Ő hangjára. Ő megbízott embereket is, hogy pásztorolják az Ő népét. Vannak egyes pásztorok, akik ezt hűségesen, érdek és nyereségvágymentesen, önfeláldozóan teszik és vannak olyanok is, akik nem törődnek a rájuk bízottakkal, nem gondoskodnak azok szükségleteiről, sőt kihasználják azokat, manipulálják azokat, hogy saját maguk beteges érdekeit érvényesítsék. Sok-sok olyan "vezetőt" láttam már gyülekezetekben, akik valójában sosem állták volna meg a helyüket vezetőként a civil szférában, nem rendelkeztek sem a megfelelő alázattal, sem a megfelelő jellemmel, sem a megfelelő képességekkel ahhoz, hogy vezetők legyenek, de manipulálva a rájuk bízottakat, vezetői pozíciókba jutva rengeteg kárt okoztak. A végén azonban minden egyes ilyen ember belegabalyodott a saját maga által szőtt hálóba. Mert Isten kimentette kezükből bárányait.
A vers arra is emlékeztet téged, hogy bármilyen kihívásokkal és kísértésekkel kell szembenézned, Isten hatalma és szeretete mindig melletted áll. Lehet, hogy az élet néha nehézségeket és próbákat hoz, de soha ne feledd, hogy Isten minden körülmények között megvédi és megtartja a hozzá tartozókat.
Ez az igeszakasz arra ösztönöz téged, hogy bízz és erősödj meg az isteni gondviselés tudatában. Legyen az bármilyen nehézség vagy veszedelem, tudd, hogy Isten nem hagy el, hanem őriz és védelmez téged. Ez az ígéret arra is ösztönöz, hogy mások számára is legyél védelmező és támogató erő. Segítsd azokat, akik szintén az Ő nyájának tagjai, és emlékeztesd őket arra, hogy Isten soha nem hagyja el őket. Ha ismered Krisztus, a jó pásztor hangját, Ő ki tud menteni azok kezéből, akik csak látszólag akarják javadat, csak látszólag szeretnek téged és csak látszólag akarnak gondoskodni rólad. Krisztus meg tudja mutatni neked, hogy miképp találhatsz rá arra az élettérre, gyülekezetre, támogatásra, amelyre szükséged van a lelki fejlődésedhez.


IMA: Istenem, kérlek vezess, taníts engem, hogy felismerve hangodat és azok hangját, akik a Te valódi pásztoraid, megbízottjaid, élvezhessem azt a biztonságot, amit csak Te adhatsz lelkemnek. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...