2018. június 24., vasárnap

A bátorság jellemzői...


De azok, akik ragaszkodnak Istenükhöz, bátor tetteket visznek véghez. Dániel 11:32 b)

1. BÁTOR TEVÉKENYSÉG
A gonosz nem harcolna ellened olyan keményen, ha nem tudná, hogy valami nagyon értékes van benned. Ennek ellenére, nem az ellenség tevékenysége mutatja az értéked, hanem az Isten csodálatos munkálkodása a szívedben és az életedben. Cselekedj te is bátran, Isten útmutatására hagyatkozva.
2. ISTEN LELKÉNEK TÜZE
Amikor a szívedben levő Szentlélek tüze erőteljesebben ég, mint a téged körülvevő különféle "tüzek" lángjai, nagyszerű dolgoknak nézel elébe, amikben eszköz leszel Isten dicsőségére.
3. BÁTOR ENGEDELMESSÉG
Azt jelenti, hogy addig nincs nyugtod, amíg végre nem hajtod azt, amit Isten kér tőled.
Isten kegyelme veled van és támogat abban, hogy a legkisebb parancsot és a legnagyobbat is komolyan vedd és cselekedd.
4. BÁTOR SZERETET
A mai világ azt tanítja neked a "nagyszerű guruk" által, hogy önzőnek lenni bátorságot jelent. A valóság azonban az, hogy akkor szeretsz bátran, amikor a vágyad, hogy ott légy ahol Isten akar látni és olyan légy, amilyennek Isten akar látni nagyobb, mint a vágyad, hogy játszd a sértődöttet és a megsebzettet.
5. FÉLELMEKKEL SZEMBENÉZŐ MAGATARTÁS
Azt jelenti, hogy amikor Isten küld akkor cselekszel a félelmeid ellenére is. Lehet, hogy remegve, de mész és teszed amit Isten vár tőled. Amint cselekedni kezdesz, meglátod, hogy az Istentől jövő bátorság le fog szállni rád, és a félelmeid elillannak. Ne várd azt, hogy félelem nélküli légy, hiszen a félelmeid akkor tűnnek csak el, amikor hitből kezdesz cselekedni és élni.
6. BÁTOR MEGOLDÁSOK
Legtöbb ember ül és panaszkodik a problémák miatt. Te töltsd a beszélgetéseid 10%-át azzal, hogy felvázolod a problémát, majd a 90%-ban fókuszálj a megoldásra.
7. BÁTOR KITARTÁS
Minden egyes problémával, kihívással amin átsegít Isten, egyre erősebb leszel. Bízz Istenben, és amit az ellenség ellened tervez, Isten a javadra fogja fordítani. :)
8. VILÁGOSSÁG
Engedd, hogy Isten igazságának világossága beragyogja szíved, életed minden egyes zugát. Így lehetsz majd világítotorony ebben a sötét világban.
9. A SEGÍTSÉG ELFOGADÁSA
Isten kiválasztott téged szánalmas, elfeledett állapotodból, hogy feladatot, küldetést adjon neked. Tehát neked is legyen alázatod ahhoz, hogy mások segítségét elfogadd, mert lehet, hogy a feladat amit Isten rád bízott túl nagy falat, hogy egyedül végezd el. Lásd meg, ha Isten olyan embereket küld hozzád, akik partnereid lehetnek a Tőle kapott küldetés végrehajtásában.

Ima: Atyám, köszönöm, hogy mai is szóltál hozzám személyesen. Csodálatos vagy és hűséges. Segíts, hogy eszközöd legyek és cselekedjem a Te akaratodat. Szeretném, ha Te dicsőülnél meg az életem által. Elfogadom minden ajándékodat, amit nekem készítettél. Jézus Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az önuralom védelmet ad

Mint a város, amelynek csupa rés a kőfala, olyan az az ember, akinek nincs önuralma. Példabeszédek könyve 25. fejezet 18. vers Az...