2018. július 15., vasárnap

Sokat fizettek érted, ideje hazatérned!



Mindnyájan tévelyegtünk, mint a juhok, mindenki a maga útját járta. De az ÚR őt sújtotta mindnyájunk bűnéért.
Ézsaiás 53:6

Egy afrikai törzsfőnök egy napon elrendelte, hogy egyik rabszolgáját öljék meg valamilyen jelentéktelen bűnért. Az éppen ott tartózkodó fehér ember hallott az esetről, és a törzsfőnöknek értékeket ajánlott, hogy megmentse a rabszolga életét. De a bennszülött főnök ezt mondta: “Nem kell elefántcsont, nem kellenek rabszolgák, sem arany. Elmehetek a szomszéd törzshöz és kifoszthatom raktárait és falvait. Nem kérek kegyelmet a fehér embertől. Vért akarok látni.” Ekkor megparancsolta egyik katonájának, hogy nyíllal lője át a vétkes rabszolgát. A fehér ember ösztönösen kinyújtotta karját, hogy megvédje a rabszolgát a nyílvesszőtől, és a nyíl a karjába fúródott. Miután kihúzta karjából a nyilat, ezt mondta a törzsfőnöknek: “Itt a vér. Véremet adtam ezért a szegény rabszolgáért, és most már követelem az életét.” A törzsfőnök neki adta a rabszolgát és így szólt: “Igen, fehér ember, megvetted őt a véreddel, és ettől kezdve a tied.” A szegény rabszolga egy pillanat alatt odaborult szabadítójának lábához, és könnyek között felkiáltott: “Ó, fehér ember, megvásároltál engem a véreddel. Örökre rabszolgád leszek.”
Jézus Krisztus ennél sokkal többet tett. Minden egyes ember úgy születik a világra, hogy tévelyeg. Tudatosan, vagy tudatlanul de távolodik Istentől és mást sem tesz csak lázad Isten tökéletes akarata ellen.
Minden egyes ember alapesetben a bűn rabszolgája. Ezért pedig jogosan sújthatná Isten az emberiség minden egyes tagját halállal.
Ő azonban mivel annyira irgalmas és szerető, az Ő egyszülött Fiát küldte, hogy vérével fizessen értünk.
Nemcsak egyik, hanem mindkét kezét kinyújtotta, hogy nekünk életünk lehessen.
Átszögezték a lábait is, és az oldalából is folyt a vér.
Mit kellene még tegyen az Isten, hogy végre hazatérj?
Vigyázz, mert az idő véges. Ragadd meg ma az Atya szerető kezét, valld meg tévelygésed és kérd meg Őt, hogy tegye újjá az életed.
Talán soha többé nem lesz rá lehetőséged.

Ima: Atyám, annyira csodálatos a szereteted, kegyelmed. Köszönöm, hogy a Te véred folyt azért, hogy én szabad lehessek. Bocsásd meg minden lázadásomat, teremts bennem tiszta szívet, és az erős lelket újítsd meg énbennem, hogy Krisztusban vetett hit által üdvözülhessek. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...