2018. október 17., szerda

AMIRE ISTEN IRGALMA NEM TERJED KI!

A megrepedt nádszálat nem töri össze, a füstölgő mécsest nem oltja ki.
Ézsaiás könyve 42. rész 3. vers


Az irgalom segíteni akaró részvét, más ember nehéz sorsa, szenvedése iránt.
Mennyire fontos ezt tudni egy olyan világban, amelyik hemzseg a cuki és tartalmatlan idézetektől.
Isten nemcsak messziről szánja az embert, ahogyan mi szoktuk alkalomadtán egymás sorsát szánni anélkül, hogy bármit is tenni szándékoznánk azért, hogy a megrepedt nádszál újra ép legyen, vagy a füstölgő mécses újra világítson.
Néha a legkönnyebbnek az tűnik, hogy a megrepedt nádszálat eltörjük, mondván, hogy úgysem lehet már vele kezdeni semmit. Hiszen ami egyszer megrepedt az már amúgy sem a régi, és előbb-utóbb teljesen tönkre fog menni.
Isten annyira irgalmas volt hozzánk, hogy egyetlen Fiát adta értünk. Aki vállalta, hogy Őt zúzza szét az Atya haragja, azért, hogy a mi életünk "töredezett nádszála" újra ép lehessen.
Kikre nem terjed ki Isten irgalma?
Akik nem ismerik el, hogy saját bűneik, helytelen döntéseik miatt lett az életük megtört, hogy a saját nyomorúságuk miatt nem örvendeztet másokat az életük mécsese, hanem inkább fojtogatnak másokat az erőlködésük, vagy öntömjénezésük füstjével.
Segítő részvéttel Isten csak afelé az ember felé fordulhat, aki tudatában van nehéz sorsának, nyomorult állapotának. Ezt nevezi a Biblia bűnbánatnak.
Egy egész földi élet áll rendelkezésünkre, hogy eljussunk a helyes probléma tudatra és engedjük, hogy Isten elvégezze gyógyító munkáját életünkben. Ezt a gyógyító, megújító munkát nevezzük újjászületésnek.
Mert ami embereknél lehetetlen ( töredezett nádszálat újra éppé formálni, pislogó, füstölgő, elégett gyertyát újra éppé tenni), Isten Szentlelkének nagyon is lehetséges.
Tehát az Atya, Krisztus által segíteni akaró részvéttel fordult minden emberhez, a kérdés már csak az, hogy ráébredünk-e arra, hogy csak azon tud segíteni, akik elfogadják a segítségét.
Mennyi időnk van erre? A földi életünk. Aki a földi életében a látásra vak, arra az fog vonatkozni lelki értelemben, amiről beszél a prédikátor:
" Végül elszakad az ezüstkötél, összetörik az aranypohár, a korsó eltörik a forrásnál, és a kerék belezuhan a kútba."
Ne várj tovább! Ma engedd, hogy Isten megmentsen!


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy a Te részvéted, irgalmad nemcsak szavakból áll, hanem segíteni akarásból is.
Dicsőítelek azért, mert Nálad nincs reménytelen eset. Nyisd meg a szemünk, hogy úgy lássunk, ahogyan Te látsz minket. Segíts, hogy amennyiben megragadtuk a Te irgalmad, mi is ugyanazzal a lelkülettel viseltessünk mások felé. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...