2018. október 13., szombat

ÉNEKELJETEK AZ ÚRNAK! 1. rész

Énekeljetek új éneket az Úrnak, énekelj az Úrnak, te egész föld!
Énekeljetek az Úrnak, áldjátok nevét, hirdessétek szabadítását mindennap!
96. Zsoltár 1-2. vers


Ma a "dicsőítés" korszakában élünk. Azért idézőjelesen, mert divatossá vált ma kiállni egy színpadra és "dicsőítés" címszó alatt énekeket énekelni, és felkorbácsolni az érzelmeinket.
A kérdés viszont az, hogy mit gondol Isten a neki tetsző éneklésről, dicsőítésről?
Először is énekeljetek új éneket az Úrnak!
Krisztus felhívja a figyelmet, hogy az igazi imádók lélekben és igazságban imádják az Istent. Tehát nem külsőségekben "botlanak meg" ( hol imádkozzunk? Mikor? stb.)
Ugyanez elmondható az éneklésről, dicsőítésről is.
Hidd el nem vagy attól közelebb Istenhez ha felemelt kézzel, becsukott szemmel énekelsz, táncolsz.
Dávid király valóban táncolt, de az Isten jelenléte volt az örömének forrása.
A kérdés az, hogy a mi örömünk forrása ki vagy mi? Érzelmi fellángolás vagy esetleg a lelkünket megváltoztató Isten?
Nem a kegyesség látszatára van szükségünk hanem a kegyesség erejére.
Hiába éneklünk felemelt kézzel, keresztény karkötőkkel, piercingekkel, csorgó könnyekkel a "dicsőítés" alatt, ha a mindennapokban folyamatos vereségeket élünk meg. Nem tudunk megállni a szexuális kísértésekben, a pénzügyi dolgainkban, a mértékletességben, az egymás szeretetében. Hiába minden ha lázadunk Isten és emberek ellen, mert nem akarunk megalázkodni.
Túl sok gyülekezet szakadt már szét. És nem a zene miatt, hanem a testi keresztények miatt.
Ugyanez igaz azokra is, akik a régebben írott lelki énekeket éneklik a "hagyományosabb" módon.
Ha a szívünk nem lett újjá, ha a Szentlélek nem él bennünk, akkor nem leszünk rész Isten országának, és a dicsőítésünk istenkáromlás, hiszen nem is ismerjük az Élő Istent. Tehát minden régi és új ének, ami Istentől van áldás azok számára akik valóban Isten gyermekei. Minden régi és új dolog ami nem az Istentől van, átok minden ember számára.
Tencut Zoltán


IMA: Istenünk, tudjuk, hogy nekünk új életre van szükségünk. Mert csak új élethez illik a Tőled jövő új élet. Istenünk kétségbeesetten könyörgünk a lélek gyümölcseiért. Szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás.
Ezekre van szükségünk, hogy az éneklésünk, életünk ne legyen visszataszító a Te számodra. Támogass minket az engedelmesség lelkével. Krisztus nevében. Ámen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...