2018. november 26., hétfő

FACEBOOK " BOLDOGSÁG"





Boldog az, akinek hamissága megbocsáttatott, vétke elfedeztetett. Boldog ember az, akinek az Úr bűnt nem tulajdonít, és lelkében csalárdság nincsen. 32. Zsoltár 1-2


Van olyan boldogság, amit ez a világ kínál, én ezt nevezem “Facebook boldogságnak”. Azért nevezem így, mert vannak bizonyos üzenetek a facebookon amelyben az emberek tudatják a világgal, hogy mennyire boldogok és beteljesült minden álmuk, majd kb. 10 perc múlva kiírják, hogy annyira szomorúak, hogy meg akarnak halni. Ezeknek az embereknek ez egyrészt ” egó pumpálás” de világosan látható benne, hogy mennyire törékeny az amit ez a világ adhat. Tudjuk, hogy ágyat vehetünk de pihenést nem, ” barátot, szeretőt, udvarlót, havert, bratyót, szórakozótársakat” vehetünk, de feltétel nélküli szeretet csak Istennel való kapcsolatunk következménye. A boldogság nem a bulikban van ( legyenek azok a bulik gyülekezetben vagy szórakozóhelyeken), nem is más emberekkel való kapcsolatainkban hiszen azokra (Isten nélkül) rányomta bélyegét az önzés, nem is az önbizalom, önimádat, önmegvalósítás mert ezek sokakat csak a pszichiátriai intézetig vezettek. A kulcs a bűnbocsánat. Nem ér fel semmivel a bűntől való szabadulás öröme. A bűnbocsánat ügyében pedig csak Krisztus az akihez fordulhatunk, (János evangéliuma 3:16). A szabadulás örömére vágyott Dávid és ezt vesztette el amikor bűnbe esett. Nem tudhatod mi a boldogság ameddig nem vagy szabad a gonosz minden befolyásától. Amikor viszont ez megtörténik, már nem fogsz koldulni mások szeretetéből és elfogadásából, nem fogsz kutyát vásárolni, hogy jobban érezd magad, annyi szeretetet kapsz Krisztusból, hogy szorongatni fogja a szívedet és kényszert fogsz érezni, hogy megoszd azt másokkal is, mert túl sok lesz belőle, hogy magadban tartsd és minél többet fogsz adni, annál több marad neked. Csak annak nem tulajdonít az Úr bűnt, aki Újjászületett, Isten gyermeke és Krisztus áldozatában veti bizalmát. Isten az ilyeneknek, Krisztus igazságát fogja beszámítani, de az ilyenekben a földön is Krisztus fog élni. Boldog vagy? Ha nem, akkor itt az ideje, hogy megragadd Krisztust és a benne rejlő bocsánatot! ” Ó hogyha hinni mernél, ragyogna rád csoda, és nem keresnél többé, jobb életet soha.”
Tencut Zoltán


IMA: Istenem, köszönöm, hogy te nem látszat megtérést, látszat üdvösséget, látszat Szentlelket, látszat kereszténységet, látszat boldogságot készítettél nekünk.
Segíts őszintének lenni önmagunkkal és Veled szemben is. Szükségünk van a Te kegyelmed erejére, hogy átformálhassa életünket. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...