2018. november 28., szerda

SZÁMOLD KI MIBE FOG KERÜLNI!

Ha közületek valaki tornyot akar építeni, vajon nem ül le előbb, hogy kiszámolja az árát, azért, hogy lássa, elég-e a pénze az építkezés befejezéséhez?
Lukács evangéliuma 14. rész 28. vers


Sokunk elmondhatjuk, hogy telve vagyunk tervekkel és vágyakkal. Ide akarunk menni, oda akarunk menni, ezt vagy azt akarjuk tenni.
Sokszor azonban az ára az Isten szolgálatának visszariaszthat minket.
Ezért fontos, hogy megálljunk és számadást végezzünk azzal kapcsolatosan, hogy mi szükségeltetik Isten akaratának cselekvéséhez.
Talán egy missziót akarsz indítani, egy keresztény könyvesboltot, esetleg könyvet akarsz írni, új projektbe fogni a munkahelyeden, vagy több ezer kilométert utazni, hogy találkozz valakivel aki kedves a számodra.
Ha meggyőződtél, hogy a késztetés vagy gondolat az Isten akaratával is megegyezik, ülj le és számold ki, hogy mibe fog kerülni ha cselekvésbe lendülsz és legyen meg a hited is, hogy Isten ki fog rendelni minden szükségest.
Így kezdtem meg annak idején ezt a missziót is. Voltaképp a semmiből, de Isten vezetése alapján.
Nem volt segítségem, nem volt anyagi támogatóm, de Isten mindent a maga idejében megtanított és kirendelt.
Hiszem, hogy a jövőben is ki fogja rendelni a szükségeseket. Ha bármikor is azt tapasztalnám, hogy Isten nem "állja" az oldal működéséhez szükséges költségeket, nem koldulni indulnék ( mint ahogyan azt ma nagyon sok keresztény alapítvány, szervezet teszi), hanem egyszerűen megérteném Isten világos jelzését, hogy ezt a missziót ilyen formában be kell fejezni.
Imádkozz ma, hogy mi az a lépés amit Isten szeretne ha megtennél, de te félsz a költségeitől...
Mi az amit teszel úgy, hogy Isten támogatása nincs mögötted? Ahhoz is bátorság kell, hogy visszahátrálj az ilyen dologtól, különben minden költségét magadnak kell állnod.


IMA: Istenünk, magasztalunk Téged azért, hogy Fiad kifizette a megváltásunk árát. Nem riadt vissza attól, hogy az életébe fog kerülni. Nem riadt vissza attól, hogy bűnné kell lennie értünk, miattunk. Segíts nekünk is Rád bízni magunkat, hogy megízleljük csodás gondviselésedet és áldásaidat azon az úton amit Te jelöltél ki számunkra.
Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...