2019. január 26., szombat

IMÁDKOZZ LÉLEK ÁLTAL!

De ti, szeretett testvéreim, építsétek fel magatokat hitetek alapjára, amely a legszentebb dolog a világon. Imádkozzatok a Szent Szellem által!
Jakab levele 1. rész 20. vers


Az egyetlen sikerrecept a keresztény életet illetően amit ismerek: járni az Isten beszédével, a Bibliával összhangban, valamint imádkozni Szentlélek által és engedelmeskedni Istennek Szentlélek által.
Mit jelent Szentlélek által imádkozni? Mennyei nyelveken szólni? Sokkal többet jelent ennél.
A Biblia szerint Isten Lélek, és akik Őt dicsérik, imádják, lélekben is igazságban imádják Őt. (János 4:24)
Mi is lelkek vagyunk akik testben élünk. Lélekben imádkozni azt jelenti, hogy egyesül a mi lelkünk az Isten Szentlelkével imádságban.
A mindennapjainkban igazi problémákkal kell szembe néznünk és igazi lelki harcban vagyunk.
Nagyobb szükségünk van Isten segítségére, mint bármikor.
Nem fogjuk tudni mit kell tennünk csak saját magunkra építve, a fizikai szemeinkkel nem láthatjuk meg a lelki valóságot.
Szükségünk van a Szentlélekre, hogy a láthatókról, a fizikai szem számára láthatatlan lelki világra fordítsuk lelki szemeinket.
Így láthatjuk azt, amit csak Isten lát a lelki dolgokkal kapcsolatosan.
A lelki, láthatatlan világ sokkal valóságosabb, mint a látható világ amiben élünk fizikailag.
Ebben a lelki világban csodálatos dolgok történnek, ahol célok születnek, ahol a gonosz hatalma megtörik, ahol a félelmet elűzi a szeretet, ahol tisztán láthatjuk Isten útmutatását életünkre nézve.
Amikor tehát Szentlélek által imádkozunk, érzékennyé válunk a lelki valóságot illetően, ezáltal pedig Isten nézőpontjából szemlélhetjük életünk, környezetünk dolgait.


IMA: Istenem, Atyám, egy bensőségesebb kapcsolatra vágyom Veled. Veled és Szentlelkeddel. Taníts meg engem Szentlélek által imádkozni. Ébressz fel engem, hogy a lelkem Rád figyeljen szüntelen.
Nyisd meg lelki szemeimet, füleimet, hogy lássam, halljam amit ki akarsz nekem jelenteni most. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...