2019. január 2., szerda

ISTEN ÍGÉRETET TETT NEKED!

Nem ember az Isten, hogy hazudjék és nem embernek fia, hogy megváltozzék. Mond-é ő valamit, hogy meg ne tenné? Ígér-é valamit, hogy azt ne teljesítené?
Mózes 4. könyve 23. rész 19. vers

Amikor egy ígéretet teszünk gyermekeinknek, fontos, hogy megtegyünk mindent ami rajtunk áll, hogy meg is tartsunk ígéretünket. Miért?
Mert így visszatükrözhetjük gyermekeink számára az Isten természetét, aki megtartja szövetségét, ígéreteit, aki mindig pontosan azt cselekszi amit előre megmondott nekünk.
Így a gyermekeinkben, környezetünkben megmaradhat, hogy megtartjuk az adott szavunkat, úgy, ahogyan Isten is megtartja az adott szavát.
Isten szeretné ha tudnád, hogy Ő nem olyan, mint az ember. Nem hazudik. Amint mond az mind igaz, és azt mind megcselekszi. Szeretné valóra váltani minden ígéretét, amit neked tett. Egytől-egyig.
Hány ember tett újévi fogadalmat saját magának úgy, hogy tisztában volt vele, nem fogja megtartani azt?
Hány ígéretet tettünk Istennek, amikről elfeledkeztünk? Esetleg embertársainknak?
Isten minden ígéretét megtartja, nem azért, mert mi megérdemeljük ezt. Önmagáért és az Ő dicsőségéért teszi ezt. Pusztán azért, mert Ő hűséges. Azt viszont ne felejtsük el, hogy az ígéretei beteljesedésének vannak feltételei. És a legtöbb ígérete, csak Isten családjába kerülésünk után lesz érvényes a mi életünkre is. Krisztusban lett ugyanis Istennek minden ígérete igenné és Ámenné számunkra is.


IMA: Köszönöm Uram, hogy szövetséget megtartó Isten vagy. Megtartod az ígéreteidet, mert ilyen a természeted.
Hűséges és igaz vagy, ezért áldalak Téged.
Köszönök Neked mindent Istenem. Szeretlek Téged teljes szívemből, teljes elmémből és teljes erőmből.
Folytasd a munkád az életemben, hogy megdicsőülhess bennem és általam. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...