2019. február 7., csütörtök

HALLGASS AZ ÚR SZAVÁRA!

Ország, ország, ország! Hallgass az Úr szavára!
Jeremiás könyve 22. rész 29. vers

Keresztény országban élünk. A népszámlálás szerint 97 százaléka Magyarországnak kereszténynek vallja magát.
A zsidó nép 100 százaléka Istent tartotta menedékének, oltalmának, élete értelmének. Legalábbis szóval.
Nem hiába mondta Isten: " Ez a nép csak szájával tisztel engem, de szíve távol van tőlem."
Háromszor mondja Isten által a próféta: ország, ország, ország!
Mennyire nyomatékos ez!
Először is, ország amelynek gyönyörűen bekötött Bibliái, hitvallásai, nemzeti ünnepei, egyházi ünnepei vannak, hallgass az Úr szavára.
Az élő Isten bűnt és ünneplést nem fogad el. Azért halt meg Krisztus, hogy a Benne vetett hit által igazak és szentek, Isten gyermekei legyünk és igazán és szentül éljünk, tehát örökségünkhöz méltóan e jelenvaló világban.
Igen! Nem majd az Isten országában! Nem majd holnaptól. Mától kezdve. A Szentlélekkel lehetséges, egyedül, testi módon azonban nem lehet így élni. Nem hiába mondtak le ma a keresztény emberek nagy többsége arról, hogy Isten szavára hallgassanak. Rájöttek, hogy testi módon nem akarnak engedni nekik, a megtérésnek pedig a megalázkodás az ára amit szintén nem akarnak megfizetni.
Másodszor, ország amely toleráns lett a gonoszsággal szemben, azzal szemben amit Isten utál, és amely nem bírja elviselni az Isten igazságát, hallgass az Úr szavára.
Isten nem áldozatot akar, hanem elsősorban engedelmességet. Nem vagyunk jobbak, magasabb rendűek, ha arra ami Isten előtt utálatos, azt mondjuk, hogy mi tolerálni fogjuk, hiszen mi már intelligensek vagyunk és a szeretet jegyében ezt is elnézzük.
A homoszexualitás tévelygés, akkor is, ha a mai társadalom "normálisnak" kiáltja ki.
A paráznaság az paráznaság, akkor is ha a toleráns társadalom élettársi kapcsolatnak hívja.
A házasságtörés az házasságtörés akkor is, ha van az emberekben egy szeretettöbblet amit egy harmadik féllel akarnak megélni, mert úgy érzik a házastársuktól nem kaphatják meg azt amire igazán vágynak.
Ország, hallgass az Úr szavára.
Harmadszor, ország amely süket vagy Isten szavával kapcsolatosan, hallgass az Úr szavára!
Annyi szóra hallgatnak ma is országok, csak Isten szavának meghallására nincsen fül?
Szelektálunk Isten beszéde között? Ami nekünk tetsző, kedvező azt a magunk hasznára csavargatjuk, amikor Isten int, azt viszont félretesszük?
A döntés a mienk. Ha áldást, életet szeretnénk a mi lelkünk számára, akkor hallgatunk az Úr szavára.
Ha átkot szeretnénk, akkor pedig ne hallgassunk rá.
Attól még lehet pénzünk, csak békességünk nem, lehet terített asztalunk csak elégedettségünk nem, lehet biztonsági háló az országunkban, személyes életünkben, csak védelmünk, oltalmunk nem lesz.

IMA: Istenünk, hallani szeretnénk Téged. Annyi jó szándékú beszéd van ma, amelyek a gonosztól erednek, és a céljuk az, hogy tönkretegyék életünket.
Szeretnénk hallgatni Rád. Könyörülj rajtunk Szentlelked által, hogy ezt tegyük. Bocsásd meg minden vakságunkat, engedetlenségünket, keményszívűségünket, süketségünket, vakságunkat. Krisztus nevében, Ámen.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...