2019. március 18., hétfő

TÁMASZKODJ ISTEN SZAVÁRA!

Szépen megalkotott mindent a maga idejében, az örökkévalóságot is az emberi értelem elé tárta, de az ember mégsem tudja felfogni Isten alkotásait elejétől végig, amelyeket megalkotott.
Prédikátor könyve 3. rész 11. vers








Az élet szép, de megvan a maga terhe. Ha valaki mást mond neked, az nem mond igazat.
De az Istenben vetett hit nélküli élet hordoz csak terheket igazán.
Sokszor az Istenben vetett hitnek van egyedüli értelme életünkben.
Ilyenkor kell a legjobban kapaszkodni Isten szavába: Róma 8:28: " Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott."
Ilyenkor kapaszkodhatunk a másik ígéretbe: Filippi 1:6: "Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára."
Mózes 2. könyve, 14:13: " De Mózes így felelt a népnek: Ne féljetek! Álljatok helyt, és meglátjátok, hogyan szabadít meg ma az ÚR benneteket! Mert ahogyan ma látjátok az egyiptomiakat, úgy soha többé nem fogjátok látni őket."
Józsué 1:9: "Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR, mindenütt, amerre csak jársz."
Jelenések 21:3-4: "Hallottam, hogy egy hatalmas hang szól a trónus felől: "Íme, az Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig népei lesznek, és maga az Isten lesz velük;
és letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak."
A hit azt mondja nekem, hogy habár este lakozást vesz a sírás, reggelre itt az ujjongás.
A hit azt mondja nekem, hogy Krisztus a megtört szívek gyógyulásáért jött.
Isten felhasználja az imádságainkat arra, hogy az Ő akaratát véghezvigye ezen a világon.
Ha csüggedt, kimerült vagy éppen, javaslom, hogy menj Isten elé imádságban.
Mondd el Neki mit érzel éppen. Találj vigasztalást az Ő bölcs hatalmában és lásd meg, hogy az Ő keze téged is meg tud tartani, vigasztalni, erősíteni.
A keresztény élet nem arról szól, hogy mi birtokoljuk Istent, hanem arról, hogy Isten birtokol minket.


IMA: Istenünk méltó vagy, hogy magasztaljunk, mert minden szavad igaz. Segíts szavadra, ígéreteidre alapoznunk hit által a nehézségekben, a jó időkben is. Könyörgünk minden olvasóért aki még nem ismer Téged, hogy Szentlelked által megismerjen és kövessen. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szépség, amelyet Isten kíván

Szépségedet a király kívánja, mert ő a te urad, borulj le előtte! 45. Zsoltár 11. vers A fenti igeversben a király, mint az isteni szerelmes...