2019. június 6., csütörtök

A Szentlélek nem a félelemnek lelke!

Mert vizet árasztok a szomjas földre, patakokat a szárazra. Lelkemet árasztom utódaidra, áldásomat sarjadékaidra.
Ézsaiás könyve 44. rész 3. vers



Elgondolkodtál már azon, hogy miért könnyebb kedvesnek lenned Pénteken az emberekhez, mint mondjuk Hétfőn?
Nem azért lehet ez, mert a kecsegtető közeljövő reménysége, mint egy folyó betölti a szívünket örömmel és ez pedig kiárad mások felé kedvesség formájában?
Pénteken sokan a pihenésre, kikapcsolódásra fókuszálnak, annyira közelinek érzik azt.
Az öröm túlcsordulása szeretetben nyilvánul meg mások felé.
Mindig kedvesebb vagy ösztönösen az emberekkel, ha fényes jövőt látsz a "küszöbön".
A remény örömmel tölt el, az öröm pedig mosolyban, kedves szavakban és segítőkész cselekedetekben nyilvánul meg mások felé.
Ez a jelenség megfigyelhető a társadalomban a nyaralás előtt, a szülinapok előtt, Karácsony előtt és az emberek nagy részénél látható minden egyes Pénteken.
Amikor a Szentlélek átjárja életünket, akkor a bizonyosság is átjárja az életünket, hogy a Hétfők is ugyanolyan mennyei napok lehetnek, mint a Pénteki napok.
Ha valami félelmetes dolgot látunk a holnapban, nem kell félnünk, ha be vagyunk telve Szentlélekkel.
A családi kapcsolataink talán feszültek, az egészségünk meggyengülhet, a főnököd talán azt tervezi, hogy kirúg téged, holnap talán egy rád nézve veszélyes konfliktusba kerülhetsz- de bármi miatt is félsz ha a holnapra gondolsz, nyisd meg a szíved a Szentlélek mindent betöltő jelenlétének.
Figyelj a Szentlélek által kapott ígéretekre, ezek által a Szentlélek be fog tölteni mennyei reménységgel és le fogod győzni a félelmeidet.
Amikor betöltekezünk Szentlélekkel nemcsak a félelmeinket győzzük le, hanem a lelki szükségletein is be lesznek töltve.
Az Isten utáni éhségünk megszűnik, és tudni fogjuk, hogy hol töltekezhetünk fel újra és újra.
Két dolog miatt is tűnhet zordnak a jövőnk. Egyrészt mert szenvedést hozhat a számunkra, másrészt mert a várva-várt boldogság nem fog megtalálni minket.
Nem ez a két dolog mozgatja az embereket? A jövendő nyomorúságától való félelem és a boldogtalanság?
Ézsaiásnál látjuk, hogy mire van szükségünk. A Szentlélek éltető vizére, amely eloltja szomjúságunkat, elveszi félelmeinket.
Ha szeretnéd, hogy a te életedre is kiáradjon Isten Szentlelke, éjjel és nappal olvasd a Szentírást.


Ima: Istenünk, a Te gyermekeid békességben és örömben élhetnek, mert áldást tartogatsz számukra szenvedés, betegség vagy bármilyen más körülmény közepette is.
Kérünk Istenünk, töltsd be szívünket a Te Szentlelkeddel, a Te beszédeddel, hogy ne a félelem uralkodjon bennünk, hanem a szeretet. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...