2019. június 4., kedd

Az Atya és a Fiú szeretetének Lelke!

Mi pedig nem a világ lelkét kaptuk, hanem az Istenből való Lelket, hogy megismerjük mindazt, amit Isten ajándékozott nekünk.
Korintusiakhoz írt levél 1. rész 12. vers


A Szentlélek maga Isten. A személy aki bennünk lakozást vesz, vezet minket, megtisztít minket, maga a Szentlélek Isten.
A világos bizonyítéka ennek az, hogy sokszor hivatkozik Rá a Szentírás így: " Isten Lelke".
Nem azért Isten Lelke, mert Isten szülte Őt, hanem azért, mert általa osztja meg gyermekeivel Isten a természetét, és mert öröktől fogva Istentől származik.
( 1 Korintus 2:10-12)
Ha a Fiú az Atyához hasonlóan örökkévaló ahogyan János evangéliuma 1:1-3-ban olvassuk, úgy a Szentlélek is ugyanazon módon egyenlő mindkét Isteni személlyel, hiszen a Róma 8-ban, 9-11-ig arról olvasunk, hogy a Szentlélek és Isten Lelke egy és ugyanaz a személy.
A Szentlélek az Atya és a Fiú örökkévaló jótetszésének, szeretetének kifejezője.
Nagyon fontos, hogy amikor a Szentlélek lakozást vesz a szívünkben, akkor nemcsak a Fiú Lelke vagy az Atya Lelke vesz lakozást bennünk, hanem az Atya és a Fiú közötti örökkévaló, tökéletes szeretetnek a Lelke vesz lakozást bennünk.
Ezáltal leszünk képesek, hogy azzal a szeretettel szeressük az Atyát, amivel a Fiú szereti Őt ,és azzal a szeretettel szeressük a Fiút, amivel az Atya szereti Őt.
Ez az egyik legnagyobb csoda amit a Szentlélek tud egyedül elvégezni életünkben.

IMA: Istenünk, annyira szereted a tieid, hogy Lelkedet osztod meg velük. Segíts nekünk, hogy a Szentlélek ígéretét meg tudjuk mi is ragadni hit által, hogy betölthessen minket az Atya és a Fiú tökéletes szeretetével, hogy ezáltal életünk lehessen. Érints meg minden egyes olvasót Istenünk. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...