2019. június 8., szombat

Teljetek meg Szentlélekkel!

Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen,
kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak.
Éppen azért: ne legyetek meggondolatlanok, hanem értsétek meg, mi az Úr akarata.
Ne részegeskedjetek, mert a borral léhaság jár együtt, hanem teljetek meg Lélekkel,
Efézusiakhoz írt levél 5. rész 15-18. vers.


Miért nyúlnak az emberek az alkoholhoz? Nem azért, hogy egy rövid ideig jól érezzék magukat? Mindannyian szeretnénk boldogok lenni, de ezzel egy gond van: " Az idők gonoszak."
Hova fordulsz amikor az idők gonoszsága miatt mintha megfagyna, elzsibbadna a lelked, amikor a bátortalanság és depresszió nyugtalanná tesz?
Pál apostol által az Isten kér minket, hogy ne az alkoholhoz forduljunk. Ilyenkor forduljunk a Szentlélekhez.
Isten összehasonlíthatatlanul többet tud adni neked, mint az alkohol. Vannak emberek, akik képtelenek lennének dúdolni egy vidám éneket a munkahelyükön a feszültség miatt ami eltölti őket.
Az otthonuk csöndjében vagy egy szórakozóhelyen, néhány ital társaságában már tudnak énekelni, ugrálni, kurjongatni, táncolni.
Minden ember szeretne gondtalan, szabad és boldog lenni.
Sajnos egyre több ember van a keresztények között is, akik ezt a gyermeki érzést csak úgy tudják előidézni magukban, ha alkoholhoz nyúlnak.
Manapság azonban a függőségek tömkelege áll rendelkezésre. Vásárlás, mértéktelen evés, mértéktelen munka, mértéktelen pihenés, szexuális kicsapongás stb. mind olyan olcsó dolgok, amivel az Isten Szentlelkének jelenlétét próbálják helyettesíteni az emberek.
Az efféle viselkedéssel Istent gyalázzuk ezért mondja Pál apostol:
Van egy jobb mód arra, hogy szembenézzünk a gonosz időkkel- be lehet teljesedni Szentlélekkel és meg lehet tapasztalni az örömet amely semmihez sem hasonlítható és amely Isten dicsőségére és nem gyalázatára van.
Mit jelent betelni Szentlélekkel?
Megkapni azt a tiszta örömet ami a Fiú és az Atya kapcsolatából fakad. Abból ahogyan gyönyörködnek egymásban. Az ösvény amit a Szentlélek "vág" a számunkra ebben a gonosz világban, a hit ösvénye.
A tudat, hogy Isten uralkodik minden felett ma is, és semmi sem történhet a jóváhagyása nélkül. ( Máté 10:29) Ő pedig mindent azok javára munkál, akik Őt szeretik.
Ha ezt hisszük, akkor be leszünk töltve a Szentlélek örömével.



IMA: Istenünk, Rád vágyakozunk és lelkünk nem találhat nyugalmat, örömet, szabadságot, gondtalanságot csak Benned. Segíts megtagadni minden törekvést amelyek által a testi élvezettel próbáljuk helyettesíteni jelenléted és betelni a Te Szentlelkeddel. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...