2019. augusztus 22., csütörtök

Az Úrnak félelme a kezdet!

A bölcsesség kezdete az Úrnak félelme, és a Szentnek a megismerése ad értelmet.
Példabeszédek könyve 9. fejezet 10. vers



Mindannyian kezdetben romlott lélekkel próbálunk közeledni Isten felé. Megvan a saját elgondolásunk az erkölccsel kapcsolatosan amit könyvekből, újságokból és az iskolából raktunk össze magunkban.
Istenhez tehát lerongyolódva, mocskosan jövünk és ez ellen semmit sem tehetünk.
Ha remegve, sokkolva, saját magunk állapota miatt megdöbbenve jövünk Isten elé, ha a lábai elé borulunk és sírunk Ézsaiással együtt:
" Jaj nekem! Elvesztem, mert tisztátalan ajkú vagyok, és tisztátalan ajkú nép között lakom." Ézsaiás 6:5
A mai világban, az új keletű érzelmi kereszténységben inkább látsz szökdécselő, "vidám" embereket, mintsem olyanokat, akik bűnbánatra indulnak Isten szent jelenlétében.
Miért? Mert azt gondoljuk, hogy megélhetjük a keresztény életünket a magunk erkölcsei szerin, magunk gondolatai szerint, így pedig nem megyünk Isten elé megoldásért.
Esetleg veszünk magunknak egy könyvet amivel úgy gondoljuk, hogy 10 lépésben, 10 igevers alapján kihúzhatjuk saját magunkat a bajból.
Ezt a hamis utat járva, az Úr félelmét kizárva vannak közösségek akik mégis tapasztalják, hogy egyre több ember látogatja a közösséget, egyre több épület épül, egyre több projekt valósul meg, egyre több pénz folyik be, csak éppen a lelki élet és a szentség iránti vágy egyre inkább elhal.
Elfeledkeztünk a szentség fontosságáról, ami nélkül senki sem láthatja meg az Urat. (Zsidók 12:14)
Isten továbbra is tökéletes szentségben lakozik. Ő a legszentebb lény az egész látható és láthatatlan világban.
Ő továbbra is az marad aki mindig is volt, teljesen mindegy, hogy nekünk mi a véleményünk.
Vegyük le tehát magunkról a bűntől átitatott önigazultságot, hogy a bárány vérében megtisztulhasson életünk.
Van egy szent forrás amiben megtisztulhat életünk, új lelket, új szívet kaphatunk, hogy Isten kegyelme által növekedhessünk a valódi szentségben.


IMA: Istenem, Rád van szükségünk. Nem a mi okosságunkra, hanem a Te tiszteletedre, félelmedre. Itt kezdődik a bölcsesség, itt kezdődik a valóban hasznos ismeret. Vezess minket Szentlelked által valódi megszentelődésre. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...