2019. szeptember 30., hétfő

Hol vagy?

De az Úristen kiáltott az embernek, és ezt kérdezte: Hol vagy?
Mózes első könyve 3. rész 9. vers



Olyan nevetséges dolog, hogy az Isten ellen lázadó ember azt gondolja elbújhat Istentől. Nincs az a négyzetmilliméter a földön ahol Isten ne lenne jelen.
Ahogyan a zsoltáríró megfogalmazta:
"Hová menjek a te lelked elől és a te orczád elől hova fussak?
Ha a mennybe hágok fel, ott vagy; ha a Seolba vetek ágyat, ott is jelen vagy.
Ha a hajnal szárnyaira kelnék, és a tenger túlsó szélére szállanék:
Ott is a te kezed vezérelne engem, és a te jobb kezed fogna engem.
Ha azt mondom: A sötétség bizonyosan elborít engem és a világosság körülöttem éjszaka lesz,
A sötétség sem borít el előled, és fénylik az éjszaka, mint a nappal; a sötétség olyan, mint a világosság."
139. Zsoltár 7-12. vers
A nagy kérdés tehát az, hogy jelenleg hol vagy? Talán nyomorúság, próbák tüzében és néha az az érzésed támad, hogy Isten elfeledkezett rólad, mintha már nem is lenne jelen a szenvedéseidben, de Ő nagyon is jelen van. A maga idejében pedig ki is jelenti magát neked, amennyiben igazán keresed Őt.
Talán fásultan éled a "kereszténynek" csúfolt életed és már nem is tudod elhinni, hogy Isten tud rólad, talán már nem is vágysz arra, hogy Ő kinyilatkoztassa magát neked.
Ő akkor is tud rólad és neked is szegezi a kérdést: "Hol vagy?"
Talán az egész családod, gyülekezeted, egyházad megalkudott a világgal, csak neked fáj az, hogy a kárhozat felé száguldanak szélsebesen. Isten tudja hol vagy. Tudja mit érzel. Látja, hallja hangtalan könyörgéseidet, a titokban Isten jelenlétében töltött időt.
Talán a bűneid miatt már nem tudsz magadra nézni, talán a megalkuvásaid miatt annyira boldogtalan vagy, hogy beveszed a gonosznak azt a hazugságát, hogy még több bűnre van szükséged ahhoz, hogy boldog légy.
Ádám és Éva nemcsak, hogy vétkeztek, de elhitték, hogy Isten elöli menekülés a megoldás, az Istenhez menekülés helyett.
Hol vagy? Meddig rejtőzködsz a szánalmas kifogásaid mögé? Mikor lesz már bátorságod Isten elé állni a tékozló fiú alázatával és bűnbánatával?
Meddig hibáztatsz másokat és magát Istent a nyomorúságaidért?
Ha Isten gyermeke vagy, Isten mindenütt jelenvalóságát ünnepled, hiszen Ő mindenütt veled van és mindenhova elkísér. Még a műtőbe is, ahova egy szeretted sem kísérhet el. Még a síron túl is, ahova szintén nem mehet veled senki.
Ha viszont lázadsz Isten ellen, Isten mindenütt jelenvalósága téged is rettegéssel tölt el és arra késztet, hogy menekülj. Végre menekülj Hozzá!


IMA: Istenünk, Te tudod hol vagyunk. A személyes életünkben, a családi életünkben, munkánkban hol tartunk éppen. Adj nekünk Istenünk világos látást, hogy meglássuk szeretsz minket és azt szeretnéd, hogy megszabaduljunk bűneink terhétől, átkától, és boldogan éljük örök életünket a Te jelenlétedben. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...