2019. november 11., hétfő

Lélekkel és értelemmel is!

Ezek nemesebb lelkűek voltak, mint a thesszalonikaiak, teljes készséggel fogadták az igét, és napról napra kutatták az Írásokat, hogy valóban így vannak-e ezek a dolgok
Apostolok cselekedetei 17. fejezet 11. vers



A szélsőségek idejét éljük. Vannak keresztény közösségek, emberek, akik hangsúlyozzák, hogy a "szellem" elegendő. Nem kell semmi más. Ezek az emberek igyekeznek egy olyan önkívületi állapotba kerülni, amikor az elme teljesen kikapcsol és a "szellem" irányít. Az ilyen közösségekre jellemző, hogy elleneznek mindenféle rendet és előzetes szervezést.
" Nem kell előzetesen az Úr elé állni testvér, imádkozni, hogy legyen igei üzenet, hiszen majd a megfelelő pillanatban meglesz mit kell mondani."
Az ilyen közösségeket valóban megtalálják az érzelmileg és értelmileg labilis emberek. Az effajta gondolkodásnak és gyakorlatnak a vége káosz és a közösség széthullása.
Isten a rend Istene. Istennek igenis fontosak a részletek. A Szentlélek pedig az értelmünket is használni akarja. Át akarja változtatni gondolkodásmódunkat, hogy megértsük mi az Istennek jó és tökéletes akarata.
Isten szeretné, ha a Szentlélek által szeretnénk Őt teljes szívünkből, teljes lelkünkből, teljes erőnkből és teljes elménkből. Aki azt akarja mondani neked, hogy az értelmedet nem használhatod az Isten követésében, a keresztény életvitelben, az valószínűleg nem lelki ember, hanem klínikai eset.
Természetesen a Szentlélek nélkül semmi haszna nincs érzelmeinknek, értelmünknek, éppen ezért nem is szabad az értelmünkre támaszkodnunk, viszont a Szentlélek világossága által, az értelmünk megtelik Isten jelenlétével, bölcsességével, és életével.

IMA: Istenünk, teljes lényünkkel szeretnénk Neked szolgálni. Szenteld meg értelmünket, hogy átváltozzon a gondolkodásunk teljesen. Szeretnénk mennyei értékrenddel élni a Te dicsőségedre. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...