2020. január 22., szerda

KRISZTUS A MI PÉLDAKÉPÜNK!

Az a gondolkodásmód és szándék uralkodjon bennetek, amely a Krisztus Jézust jellemezte.
Ő ugyanis, minden tekintetben Istenhez volt hasonló, sőt, egyenrangú volt Istennel. Ehhez azonban nem ragaszkodott mindenáron, mint jogos tulajdonához, hanem
mindenről önként lemondott, és beleegyezett abba, hogy szolga legyen. Amikor a Földön megszületett és emberré lett, valóban olyan is volt, mint egy szolga.
Filippi 2:5-7



Az a gondolkodásmód és szándék legyen bennünk, ami Krisztusban. Tehát a keresztény életmód nem helyes dolgok listájának cselekvését és kipipálását jelenti.
Azt jelenti, hogy lelkünkbe fogadjuk és azonosulunk Krisztus Urunk példájával.
Krisztus nem a csúcsra tartott, ahogy annyi ember szeretne csúcson lenni, hanem abszolút csúcson kezdte, az Atyával egyenlőként, és akkor alázta meg magát, szolgai formát vett fel. Az emberekért, akiket szeretett vállalta a megaláztatásokat, szenvedést, magányt, halált.
Ő aki minden dicsőségnek birtokában volt, lemondott minden tisztségéről és felvette magára a szolga szerepét.
Mennyire tragikus, hogy legtöbbünk pontosan ennek az ellenkezőjére vágyunk és éppen az ellenkezőjéért fáradozunk.
Kétségtelenül ezért mondta Krisztus az Ő követőinek, hogy tagadják meg önmagukat, és úgy kövessék Őt.
Ma is rengeteg keresztény szeretne Krisztus tanítványa lenni, de anélkül, hogy áldozatot hozzon, megtagadja magát, anélkül, hogy megalázza magát és alázatban, Isten iránti engedelmességben járjon.


IMA: Krisztusunk nem akarunk más példaképet. Te vagy a hit fejedelme, bevégzője, Te vagy a Győztes Király. Legyőzted az utolsó ellenséget is, a halált.
Szeretnénk Szentlelked által a Te lelkületedben élni, járni, hogy a végén a Te dicsőségedbe érkezhessünk meg kegyelmed által. Krisztus nevében tégy erre késszé, képessé minket Mennyei Atyánk. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A közösség, amely felemel

Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van. Mert ha elesnek, az egyik ember fölemeli a társát. De jaj az egyedülálló...