2020. március 21., szombat

Igazi dicsőítés!

Egyikük pedig, amikor látta, hogy meggyógyult, visszatért, és fennhangon dicsőítette Istent.
Arcra borult Jézus lábánál, és hálát adott neki. Ez pedig samáriai volt.
Lukács evangéliuma 17. fejezet 15-16. vers



Tíz leprás emberhez közeledik Krisztus, habár ezek kiabálták a törvényi előírásoknak megfelelően, hogy: „Leprások vagyunk! Ne közelíts!” Krisztus mégis közel ment hozzájuk.
Jézus Krisztus meg is gyógyította ezt a tíz embert, akiket a betegségük miatt kizárt a társadalmuk és kirekesztetté váltak.
Visszatérhettek a szeretteik, társadalmuk, ismerőseik közösségébe. Ez Jézus Krisztus csodálatos szeretetéről és hatalmáról szól.
A történet érdekessége, hogy miután gyógyulttá nyilvánították hivatalosan is a 10 leprást, csak egyikük tért vissza Jézus Krisztushoz.
Annyira hálás volt Krisztusnak, hogy kiáltva dicsőítette Istent és arcra borul Jézus lábai előtt, így adott hálát. Ez az igazi dicsőítés. A Krisztussal való találkozásból fakadó gyógyulás eredménye. Annyira szegényes és szánalmas dolog olyan embereket látni, hallgatni akiket „összefúj a szél”, hangszert ragadnak és dicsőíteni próbálnak úgy, hogy sosem volt személyes találkozásuk Krisztussal és sosem élték át a lelkük gyógyulásának csodáját a bűn halálos betegségéből. Sokszor egy őszinte mosolyra sem futja hasonló cipőben járó „dicsőítőktől”.
Egy samáriai, aki nem is tartozott Isten választott népe közé, megtapasztalta Krisztus szabadítását és igazi háláról, alázatról, dicsőítésről tett tanúbizonyságot.
Jézus Krisztus el is fogadja a dicsőítését, háláját és megdicséri őt. Krisztusnak egy kérdése is van:
Hol a többi kilenc? Egy dolog megtapasztalni Krisztus szabadítását és más dolog hálából Krisztushoz visszatérni és neki adni az életünket, amit Neki köszönhetünk. Ez az igazi dicsőítés.
Akár esztek tehát, akár isztok, bármi mást cselekesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek!
Korinthusiakhoz írt első levél 10. fejezet 31. vers
Bárcsak a Krisztus dicsőítése életmódunkká válna, hogy mások is meglássák életünkben mit jelent az igazi dicsőítés és hála! 


IMA: Istenünk, nyisd meg szemeinket, hogy lássuk mennyi mindent tettél értünk, hogy végre igazán és őszintén adjunk hálát, dicsőítsünk Téged. Köszönjük a megváltást a bűn halálos betegségéből és az új életet, amit Krisztusban nyertünk/nyerhetünk. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...