2020. április 19., vasárnap

Térj vissza Krisztushoz!

Mivel azt hitték, hogy az útitársaik körében van, elmentek egy napi járóföldre, és csak akkor kezdték keresni a rokonok és az ismerősök között. De mivel nem találták, visszatértek Jeruzsálembe, és ott keresték tovább.
Lukács evangéliuma 2. fejezet 44-45. fejezet 



Mária és József, a 12 éves Jézussal felmennek a rokonaikkal együtt a templomba a nagy ünnepre.
Abban a tudatban, hogy a gyermek Jézus a rokonaikkal van, egy napi járóföldet tettek meg hazafelé, majd rádöbbentek, hogy a gyermek Jézust nem találják a rokonaik között sem.
Ezért voltak kénytelenek visszatérni Jeruzsálembe.
Jézust a jeruzsálemi templomban találja meg, ahol a papokat lenyűgözi kérdéseivel és válaszaival. A gyermek Jézus meglepődött azon, hogy a szülei bosszankodtak.
Ez egy olyan mondatot juttat eszembe, amit napjaink missziós konferenciáin is elhangzik:
„Vedd észre, hogy hogy munkálkodik az Úr, menj oda és légy a munkatársa.” Rick Warren ezt úgy magyarázza egyik könyvében, hogy a szörfös oda megy, ahol a hullámok gerjednek és meglovagolja azokat. Ebből kiindulva fontosnak tartja, hogy mi is vegyük észre Isten Lelke hol gerjeszt hullámokat és „lovagoljuk meg” azokat.
Ne csodálkozzunk azon, ha a mindennapjaink forgatagában nem vesszük észre, hogy Isten jelen van az életünkben, vagy éppen azt, hogy az Istennel való kapcsolatunk megszakadt. Sámsonhoz hasonlóan nem vesszük észre, hogy elengedtük Isten kezét, letértünk az Ő útjáról, majd amiatt bosszankodunk, hogy Ő hagyott el minket.
Ez a vírus veszéllyel terhelt időszak tökéletes arra, hogy megvizsgáljuk az életünket: hol vagyunk mi Jézus Krisztushoz és az Ő munkájához képest, és döntsük el, hogy szeretnénk-e mi is beszélgetni Vele, részt vállalni abból a munkából, amit Ő szeretne bízni ránk?
A templomok, imaházak zárva vannak, de az Isten országának építésén továbbra is munkálkodhatunk Isten Szentlelkének vezetése által.


IMA: Istenünk, segíts megtalálnunk Téged ebben a viszontagságos időszakban is és veled járnunk az életutunkon. Segíts abban, hogy hallgassunk Rád és kövessünk Téged. Köszönjük, hogy Te nem hagysz el minket. Segíts nekünk, hogy mi is ragaszkodjunk Hozzád és ne veszítsünk el Téged. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...