2020. december 24., csütörtök

A nagybetűs világosság

Nem a nap lesz többé napvilágod, és nem a hold fénye világít neked, hanem az ÚR lesz örök világosságod, és Istened lesz ékességed. Ézsaiás könyve 60. fejezet 19. vers



Karácsonykor arra emlékezünk, hogy eljött a világ Világossága közénk. Minden gyertya, csillagszóró, ünnepi díszkivilágítás erre a világosságra emlékeztet minket. Ezen az ünnepen olyan sok nehézség vet árnyékot világunkra. Emberek ezrei kórházi ágyhoz kötve, talán oxigén maszkkal fogja várni és megélni az ünnepet. Mások a gyász árnyaitól mardosva könnyes szemmel fogják megélni az ünnepet, megint mások a hozzátartozóik után vágyakozva, sóvárogva fognak ünnepelni, hiszen a kórházakban és szociális intézményekben még mindig látogatási tilalom van érvényben.
Sok ember úgy fogja érezni, hogy az ünnep öröme távol marad tőle a betegség hatásaiból adódóan. Ézsaiás próféta által azt mondja az Isten, hogy az egész világra lelki sötétség telepedett. Ezen igazságnak azonban van örömteli folytatása is. Isten jelenléte felettünk lesz. Az Ő dicsősége ragyog fel életünkön. A mélypontjaink sötétségében ragyog fel az Úr dicsősége. Emeljük fel hát szemeinket ma a világ Világosságához tudva, hogy a fájdalom, szomorúság és sötétség napjai véget fognak érni. Tapasztald meg a mai napon, az életed sötétségeit beragyogó Isten örök világosságát. Emeld fel a szemeidet ma a Menny felé, hogy megláthasd reménységed örök hajnalcsillagát.

IMA: Istenem, reménységgel nézek a holnap elé, oszlasd el életem sötétségét és ragyogjon dicsőséged életemen. Irányítsd ma a szemeimet az odafel valókra. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...