2020. december 27., vasárnap

Isten királyságának ajándékai

Hiszen az Isten országa nem evés és ivás, hanem igazság, békesség és a Szentlélekben való öröm; Római levél 14. fejezet 17. vers



Jézus Krisztus már nincs jászolban, már nincs a kereszten és már nincs a sírban. A Mennyekben van, minden dicsőség és hatalom az Övé. Az Atya felemelte Őt királyok-Királyává és uraknak-Urává.
Az Ő királyságának három csodálatos ajándéka van. A fenti igevers azt mondja, hogy ebben a királyságban nem az evés-ivás, nem az élvezetek halmozása és hajszolása a meghatározó. Olyan sok ember szeretne nagyon meggazdagodni azért, hogy minden földi jót megszerezhessen önmagának és szeretteinek. Az Isten Királyságában nem a külsőségek a fontosak, hanem a lelkünk mélyén történő dolgok: igazság, békesség és Szentlélekben való öröm.
Ilyenkor emlékezünk Krisztus testet öltésére, és eszünkbe jut az, hogy Krisztus törékeny csecsemővé vált és úgy feküdt a jászol szalmáján pólyába csavarva. Ő viszont ott is tökéletes, szent, győztes Király volt, aki azért jött, hogy alázatos szolgálatával, életének feláldozásával kiterjessze az Ő uralmát a világban azokra, akik befogadják Őt, és ezeknek ajándékozza a három csodálatos ajándékát: igazságot, békességet és Szentlélekben való örömöt.
Ha elfogadod Krisztus világosságát, rájössz, hogy nincs önmagadban igazságod Isten előtt, de annak is tudatában leszel, hogy Jézus Krisztus megigazít téged a Benne vetett hited által.
„ Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne.                     (2 Korintus 5:21). Krisztus által kibékülhetsz Istennel. Pont. Ne gondold azt, hogy az üdvösséged attól függ, hogy éppen hogyan viselkedsz, teljesítesz. Egyedül Jézus Krisztus szabadítása miatt van üdvösséged. Ezt vagy elhiszed és üdvbizonyosságot nyersz, vagy nem és folyamatosan gyötröd magad, mert te magad is érzed, hogy sosem lehetsz Krisztusban vetett hit nélkül elfogadható, méltó az üdvösségre. Isten nem azért elégedett veled, amit te tettél, hanem azért amit Krisztus tett érted, helyetted.
A mi életünk el van rejtve a Krisztusban. Amikor ránk néz az Atya, az Ő tökéletes Fiát látja és ezért fogad el minket. Az Atya előtt egyedül Krisztus igaz és mindazok, akik hit által Krisztusban vannak. Az a kérdés, hogy Krisztusban vagy-e? Csak ha igent válaszolsz erre a kérdésre, akkor érted meg, hogy milyen csodálatos békességet hozott Krisztus nekünk. Ez a Karácsony örömhíre.


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy Fiadban testet öltöttél, hogy megválts minket és kibékíts minket önmagaddal. Köszönjük a Te királyságod örökkévaló ajándékait. Szeretnénk megragadni azokat teljes szívünkkel hit által. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...