2020. december 22., kedd

Isten a tökéletes szeretet

Egy dolgot kérek az Úrtól, azért esedezem: hogy az ÚR házában lakhassam egész életemben; láthassam, milyen jóságos az ÚR, és gyönyörködhessem templomában. 27. Zsoltár 4. vers



Nagy áldás úgy gondolom, ha van legalább egy ember, aki szeret minket, és akit szerethetünk. Családunk, barátaink őszinte szeretete erőteljes támogatást jelenthet számunkra. Alkalmanként örömet, vigasztalást és őszinte közösség áldásait tapasztalhatjuk meg általuk. Fontos azonban megjegyezni, hogy az emberi szeretet messze nem tökéletes vagy teljes szeretet. Ha azt várjuk embertársainktól, hogy tökéletes szeretettel szeressenek minket, akkor csalódni fogunk és magányosak leszünk, mert mindenki elől elzárkózunk. Magunkat is, ha őszintén megvizsgáljuk, akkor sok hiányosságot fogunk felfedezni a legjobb szándékaink ellenére is. Néha érezhetjük úgy, hogy a szeretteink cserbenhagytak minket, máskor talán olyan érzés keríthet hatalmába minket, hogy mindenki elutasítóan viselkedik velünk szemben. Ez az érzés olykor lehet jogos, máskor talán nem az, de rámutat arra, hogy az emberi szeretetünk csak halvány tükörképe a Teremtő nagy és tökéletes szeretetének. Szülőként igyekszel szeretni gyermekeidet, de ennek ellenére is megtörténik, hogy hibázol és fájdalmat okozol nekik. Szülői szeretetünk sem tökéletes és gyermeki szeretetünk sem tökéletes. Hiszen egy gyermek is szereti a szüleit, de sokszor tehet, mondhat olyat, amivel megbántja őket. Isten szeretete azonban sosem ejt hibát. Az Ő szeretete a szívünk ereje, világosságunk és üdvösségünk, a lelkünket környékező félelmek tökéletes ellenszere.

Isten sosem utasítja el az övéit. Ha Krisztus nem jött volna el a földre, ha nem vetkőzte volna le mennyei dicsőségét, hogy leszálljon világunkba, ha nem viselt volna el minden szenvedést, akkor nem élvezhetnénk Isten minden félelmet legyőző szeretetét. A szívünk mélyén egyre többet akarunk Isten tökéletes szeretetéből, ezért vágyunk arra, hogy az Úr házában lakhassunk és gyönyörködhessünk az Ő szépségében. Hadd imádjuk Őt ma is örömmel és hálával.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy a Te szereteted tökéletes. A Te szereteted erősebb a halálnál is. Reménység Istene, vonj magadhoz közel ma is. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...