2021. január 12., kedd

Hol van Isten, amikor fáj?

Ha a mennybe szállnék, ott vagy, ha a holtak hazájában feküdnék le, te ott is ott vagy.                        139. Zsoltár 8. vers



Egy fájdalmas év van mögöttünk. Országunkban legtöbb ember tapasztalt meg valamilyen fájdalmat, veszteséget. Egyesek a távolságtartásból fakadó fájdalmat, hogy nem találkozhatnak bizonyos családtagokkal, mások talán a munkahely, megélhetés elvesztésének fájdalmát, pénzügyi nehézségek fájdalmát, megint mások a Covid vagy más betegség fájdalmát, de vannak, akiknek a gyász fájdalmával is szembe kellett nézniük.
Ezeken kívül is annyi minden okozhat fájdalmat egy embernek. Amikor fáj, hajlamosak lehetünk megkérdezni talán csak önmagunkban, hogy ilyenkor hol van Isten?
Ha Isten gyermekeként jelenleg is fájdalmakat élsz meg, javaslom, hogy figyelmesen, imádságos és nyitott szívvel olvasd el a 139. zsoltárt. Éppen arról szól, hogy Isten ott van az övéivel minden körülményben.
Isten, Krisztus áldozata által Atyánkká vált és nem hagy magunkra minket a legnehezebb és kilátástalanabb élethelyzetünkben sem. Dávid azt mondja: „… ha a holtak hazájában feküdnék le, te ott is ott vagy.” Isten ott van velünk életünk legsötétebb órájában is. Kész kegyelme által támogatni, felemelni minket. Kész segíteni nekünk és bővölködő lelki életet akar ajándékozni nekünk. ( János evangéliuma 10:10)
Ha úgy érzed, hogy erőd végére értél, kiálts Istenhez erőért és Tőle jövő reménységért! Isten megígérte, hogy sosem hagy minket magunkra!


IMA: Istenem, add a Te vigasztalásod mindazoknak, akik nagy fájdalmat élnek át, esetleg elveszítettek valakit, akit nagyon szerettek. Hadd érezzék a Te örökkévaló szereteted és jelenléted életükben. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...