2021. május 9., vasárnap

A legnagyobb mentőakció

Ellenségeskedést támasztok közted és az asszony közt, a te utódod és az ő utódja közt: ő a fejedet tapossa, te meg a sarkát mardosod. Mózes első könyve 3. fejezet 15. vers



Általában szeretünk olyan történeteket nézni vagy hallgatni, melyben valakit nagy veszélyből mentenek ki. Talán bele is képzeljük magunkat a bajbajutott bőrébe, aki éppen árvíz vagy egy égő épület csapdájába esett.
Amikor megjelennek a megmentők, megkönnyebbülést érzünk, mert tudjuk, hogy a bajbajutottat kiviszik a biztonságos helyre.
A fenti igeversben voltaképp az emberiség elbukásáról olvashatunk. Nem kell elképzelnünk, hiszen mi is bukott emberek vagyunk. A dolgok rosszul alakultak, Ádám és Éva zsákutcába kerültek. Önmagukra és az egész teremtésre szabadították a bűnt és annak minden átkát.
Az átok okozta fájdalom, verejték, tövis és halál közepette, Isten belép az emberiség legnagyobb válságába.
Isten ígéretet tesz a súlyos veszélybe került emberiségnek: „Ne félj! Megmentelek! Kihozlak a bajból!” Isten beszélt egy megmentőről. Az asszony a régi kígyó, az ördög fejét tapossa, az pedig az asszony sarkát mardossa.
Ma már tudjuk, hogy Krisztus, aki asszonytól született, de Isten Fia volt, a kereszten mért megsemmisítő csapást az ősi kígyóra, lelkünk ellenségére.
Isten már kezdetben eltervezte és megígérte, hogy meg fogja menteni a népét a bűn következményeitől, átkától és ezt minden egyes embernek tudnia kell.
Az elkövetkező napokban arról olvashatsz, hogy miként munkálkodik Isten a világ legnagyobb mentőakciójában és hogyan csatlakozhatsz Hozzá.


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy nem hagytad magára az emberiséget a bűnbeesés után sem. Segíts meglátnunk, hogy Te ma is azon dolgozol, hogy minden ember megmeneküljön, aki elfogadja segítő kezed. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A legjobb rész

Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre....