2021. május 10., hétfő

Isten szánja az elveszett embereket

Én meg ne szánjam meg Ninivét, a nagy várost, amelyben több mint tizenkétszer tízezer ember van, akik nem tudnak különbséget tenni a jobb és a bal kezük között? És ott a sok állat is!                        Jónás könyve 4. fejezet 11. vers



Néhány napja egy nagyáruházban jártam és észrevettem, hogy az Európai Futball bajnokságra készülődve, már elérhetővé tettek sokféle szurkolói terméket.
Ilyenkor látszik meg, hogy mennyire hűségesen támogatják az emberek saját nemzetük focicsapatát. Még akkor is ezt teszik, ha a csapatuknak gyakorlatilag semmi esélye nincs arra, hogy megnyerje a bajnokságot.
Amikor Jónást arra kérte Isten, hogy Ninive városának prédikáljon, az olyan volt, mintha valaki azt kérné tőled, hogy a saját nemzeted helyett, egy másik nemzetet támogass a győzelemért folytatott küzdelemben.
Jónás idejében Ninive voltaképp az Asszír birodalom fővárosa volt, ez a birodalom pedig nagy fenyegetés jelentett Izrael nemzete számára.
Isten szemszögéből Ninive egy város volt, amely tele volt emberekkel, akiknek szüksége volt a lelki világosságra, megtérésre, Isten kegyelmére.
Ha meg akarjuk érteni Istennek milyen szíve van, akkor figyeljük meg a következő mondatot: „ Én meg ne szánjam meg Ninivét, a nagy várost, amelyben több mint tizenkétszer tízezer ember van, akik nem tudnak különbséget tenni a jobb és a bal kezük között? És ott a sok állat is!”
Isten ma is szeretettel és szánalommal tekint minden emberre a világon. „... aki azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön, és eljusson az igazság megismerésére.”
Napjainkban sokkal nagyobb városok vannak, mint Ninive városa. Budapesten majdnem kettő millió ember él. Kecskemét lakossága szinte megegyezik Ninive városának lakosságával. Szeged városában 161 000 ember él. A világ nagyvárosaiban sok-sok millió ember él különböző nemzetekből és mindannyiuknak szüksége van Jézus Krisztus kegyelmére.
Isten vajon nem szánja ma ezeket a városokat? Bárkivel is találkozol a mai nap folyamán, igyekezz Isten szemszögéből nézni rá. Mennyire szánod azt, aki nem ismeri még Isten kegyelmét, szeretetét?
Kérd Istent, hogy az Ő szívéhez hangolja a te szívedet.


IMA: Istenünk, a mi szívünk olyan sokszor akarna ellenkező irányba menni, amikor a Te szavad szólítja. Kegyelmed által tégy minket engedelmes szolgaiddá, hogy hirdessük kegyelmedet, örömhíredet a népeknek. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A legjobb rész

Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre....