2021. május 11., kedd

Krisztus „bolondjai”

Mivel tehát a világ a saját bölcsessége útján nem ismerte meg Istent a maga bölcsességében, tetszett Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által üdvözítse a hívőket.                                            Korintusiakhoz írt első levél 1. fejezet 21. vers



Az Istent nem ismerő, nem szerető ember számára, az evangélium üzenete bolondságnak tűnik. Évezredeken át az emberiség próbálta megismerni Istent különböző filozófiákon, vallásokon keresztül, de az ember a maga bölcselkedése, okoskodása által nem tudta megismerni Istent. Senki sem ismerheti meg Istent, ha Isten nem fedi fel önmagát valaki előtt. Isten pedig úgy döntött, hogy Krisztus örömhíre által fedi fel önmagát azoknak, akik őszintén és valóságosan keresik Őt.
Ezért mondta Pál apostol a korintusiaknak, hogy csak a megfeszített Krisztusról fog prédikálni. A görög bölcselkedők közül pedig sokan nevettek az evangéliumon: „Egy Isten, aki emberré lett és kereszthalált halt? Milyen gyenge és kiszolgáltatott Isten lehet az?”
Emberek ma is nevetnek az evangélium üzenetén. Sajnos vannak, gyülekezetek ahol már nem kell az embereknek az evangélium üzenete. Valami érdekesebb, vonzóbb, ésszerűbb üzenetre vágynak.
Nagyon jó dolog, ha cselekedeteink arról tanúskodnak, hogy Krisztuséi vagyunk, de fontos, hogy szót is adjon ennek. Meg kell osztanunk a Krisztusról szoló örömhírt környezetünkkel, hiszen azok számára, akiket Isten elhívott, a keresztről szóló beszéd Isten hatalmáról és bölcsességéről szól. Vállalod-e ma annak a kockázatát, hogy az evangélium megosztása miatt bolondnak nézzenek?


IMA: Istenünk, ma olyan sok ember nem akarja hallgatni, hogy Krisztus az egyedüli út az Atyához. Adj nekünk bátorságot, hogy beszéljünk a Krisztussal kapcsolatos örömhírről környezetünknek. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A legjobb rész

Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre....