2021. június 21., hétfő

Kik a boldogok? 4. rész

Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságra, mert ők megelégíttetnek.                                      Máté evangéliuma 5. fejezet 6. vers



Sok-sok ember életútját határozza meg napjainkban az éhség és a szomjúság, de olyan kevés ember talál igazi kielégülést és ebből fakadóan boldogságot. Családok hajlandóak egész évben spórolni, hogy amikor eljön a nyár, a Karácsony, a Húsvét akkor mindent megadhassanak a hasuknak, szemüknek, ízlelőbimbóiknak. Éhezhetünk még egy forinttal többre, még egy kis hatalommal többre, még egy kis mulandó dicsőségre, még egy érdekbarátra vagy éppen még egy „biztos tanácsra” a sikerrel kapcsolatosan.
Egy ember, aki önmagát sikeres vállalkozónak gondolta, a következő dolgot jelölte meg sikere titkául: „Mindig legyen a zsebedben egy jó kifogás és egy jó hazugság.”
Olyan kevésszer kívánjuk megismerni az Isten igazságát és még kevesebbszer akarjuk az életünket Hozzá igazítani. Talán sokszor túlságosan fájdalmas lenne szembesülni azzal, hogy nem ott tartunk, ahol kellene.
Jézus azt mondja nekünk: „Ti azért legyetek tökéletesek, mint ahogy a ti mennyei Atyátok is tökéletes.” ( Máté 5:48) A megszentelődés valóban egy folyamat, de vajon törekszünk-e arra, hogy Isten igazságával összhangban járjunk? Látjuk-e a fejlődést, ha Isten gyermekeiként visszagondolunk a múltunkra? Krisztusibbak vagyunk ma, mint amennyire 10 évvel ezelőtt voltunk? Bárcsak úgy éhezne a lelkünk Isten igazságára, mint amennyire a testünk a napi 3-5 étkezésre.
Szeretne vezetni Isten, de kit vezessen, ha nem szakítasz arra időt, hogy keresd Isten igazságát? Kit tanítson, ha úgy gondolod, hogy te elég okos vagy, te már mindent tudsz, te már tapasztalt vagy és beteltél az élet javaival?
Nem lehetsz igazán boldog addig, amíg a lelked meg nem elégszik Isten kijelentett igazsága által.


IMA: Istenünk, csak Te vagy az Út, az Igazság és az Élet. Hadd értsük meg, hogy ha Téged megvetünk, a saját boldogságunkat, boldogulásunkat dobjuk el. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...