2021. július 21., szerda

Minden vigasztalásnak Istene

Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket. Mert amilyen bőséggel részünk van a Krisztus szenvedéseiben, Krisztus által olyan bőséges a mi vigasztalásunk is. Korinthusiakhoz írt második levél 1. fejezet 2-5. versek



Mikor nyomás alatt vagy, amikor megtörtnek érzed magad, hova fordulsz vígaszért? Úgy érzed, könnyen lecsúszol ilyenkor Krisztusról, az életed kősziklájáról?
Esetleg érzed, hogy Isten ott van veled a szenvedéseidben is, Ő pedig éppen elegendő?
A világ által kínált „vígasz” nagyon rövid ideig segít és utána még rosszabbul fogod érezni magad. Alkohol, vásárlás, szexuális kaland nem fognak igazi segítséget, vigasztalást adni neked. Nincs igazi, maradandó vigasz az Isten nélkül. Nincs igazi vígasz azon kívül, amit Isten kínál.
Pál mondja: „Ezért tehát, hogy el ne bizakodjam, tövis adatott a testembe: a Sátán angyala, hogy gyötörjön, hogy el ne bizakodjam. Emiatt háromszor kértem az Urat, hogy távozzék az el tőlem. De ő ezt mondta nekem: "Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz." Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem. Ezért a Krisztusért örömöm telik erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldöztetésekben és szorongattatásokban; mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős.” 2 Korintus 12:7-10.
Isten képes igazi vigasztalás lenni számodra a legsötétebb órádban, a legnagyobb szenvedések között is. Ha abban reménykedünk, hogy Isten elveszi a nehézségeket életünkből, néha csalódni fogunk.
Éppen így mutatja meg nekünk, hogy Ő nagyobb, mint a szenvedéseink, mert képessé tud tenni minket ezek között is békében lenni. Képes minket valódi vigasztalással megajándékozni. Isten a nehézségeink között is képes igazi vígaszt adni nekünk és nemcsak azután közelít meg minket, ha a nehézségeink megoldódtak.
Talán te is úgy gondolkodtál eddig, hogy amint megoldódnak a nehézségek az életedben, amint elmúlik a szenvedés, az életed csodálatos lesz.
Isten azt üzeni neked, hogy a szenvedéseid között Ő tökéletesen elegendő vígasz a számodra.


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy szeretsz minket és köszönjük, hogy Te vagy az igazi vigasztalás számunkra. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...