2021. augusztus 6., péntek

Isten nem mond le az övéiről

Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet! - mondja Istenetek. Szóljatok Jeruzsálem szívéhez, és hirdessétek neki, hogy letelt rabsága, megbűnhődött bűnéért, hiszen kétszeresen sújtotta az ÚR keze minden vétkéért. Ézsaiás könyve 40 fejezet 1-2. vers



Ézsaiás idejében, Isten kemény ítélete jött az Ő népére, mert habár figyelmeztette őket Isten és adott nekik türelmi időt is a megtérésre, a bűnös utak felszámolására, a nép nem vette komolyan a kegyelem és a bűnbánat idejét. Isten pedig maga a nagybetűs szeretet, de nem szabad elfelejteni, hogy Ő akkor sem, most sem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Sokszor figyelmeztette Isten az Ő népét próféták által. Ahelyett, hogy a nép bűnbánatot tartott volna, még leleményesebb lett a bűnöket illetően, ezzel pedig magára vonta az Isten haragját.
Isten népe nem akartam megbecsülni az ígéret földjét, amiért nem ők dolgoztak, amit nem ők virágoztattak fel, és amit nem saját erejükből foglaltak el, hanem Isten hatalma és támogatása által.
Ennek következményeként Isten Babilonba száműzte engedetlen népét. Isten viszont nem olyan, mint az emberek. Az emberek újra és újra ígérték, hogy megtérnek, de mégis a bűnhöz fordultak újra és újra.
Isten megtartja ígéreteit. Az övéit azért helyezte a világba, hogy az Ő világosságát közvetítsék hibáik és bűneik ellenére.
Éppen ezért hirdette Ézsaiás az Isten helyreállítással kapcsolatos örömhírét. Miközben a nép még a babiloni fogságban szenved, Isten a reménység üzenetét közvetíti neki. A népnek tudnia kellett, hogy van bocsánat lázadásukra. Isten neked is ezt üzeni ma. A te életed is megszabadulhat a bűnök rabságából és helyreállhat Jézus Krisztus által.
Krisztus teljesen megfizetett bűneinkért. Mindazok, akik bűneik miatt önmagukat száműzték Isten jelenlétéből, visszatérhetnek a megbocsátás ígéretének földjére, ha bűnbánatot tartanak és elfordulva bűneiktől az Isten felé fordulnak teljes szívükkel.
Úgy érzed neked is szükséged van egy második esélyre Istentől? Kész neked is megadni. Nézd csak mit kell tenned: „ Tartsatok tehát bűnbánatot, és térjetek meg, hogy eltöröltessenek a ti bűneitek; hogy eljöjjön az Úrtól a felüdülés ideje, és elküldje Jézust, akit Messiásul rendelt nektek.” ( Apostolok Cselekedetei 3:19-20)
Alázd hát meg magad az Isten előtt, hogy felemelhessen téged is. ( Jakab 4:10)


IMA: Istenem, köszönöm, hogy a második esély Istene vagy. Köszönöm, hogy nem mondasz le rólam sem. Állíts helyre minket, hogy szolgálatodba állhassunk és a Te világosságod hordozói lehessünk. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...