2021. szeptember 8., szerda

Kerüld a tét nélküli csatákat!

Timóteus, Isten sok dolgot bízott rád. Őrizd meg ezeket! Tartsd magad távol azoktól az emberektől, akik ostoba dolgokat beszélnek, amik nem Istentől valók! Kerüld el azokat, akik az igazság ellen érvelnek! Ezek azt mondják, hogy ők ismerik, mi az igazi „tudás”— amely azonban csak üres fecsegés. Timóteushoz írt első levél 6. rész 20. vers



Ismerek egy embert, akit rendkívül érett keresztény embernek tartok és sok szempontból mai napig csodálok és ő mondta el, hogy lelkipásztorként sok olyan emberrel találkozott, aki próbálta bizonygatni neki az önmaga szemében különlegesen bölcsnek tartott elméletét. Azt is elmondta, hogy nem minden hasonló ember elől könnyű kitérni. Arra azonban mindig figyelt, hogy hasonló dolgok miatt, ne keveredjen vitába senkivel. Így amikor emberek kitartóan mondták elméleteiket, ez az ember egy egyszerű mondattal zárta le a dolgot: " Ezen érdemes elgondolkodni." Ezután rendszerint az eszmecsere békés úton le lett zárva.
Az Ószövetséget olvasva, a Bibliában világosan láthatjuk mi a különbség azok között a királyok között, akik megtudakolták Istentől melyik csatába induljanak, és azok között akik nem tették meg ezt.
Akik Isten vezetésével összhangban cselekedtek, győzelmet arattak, akik viszont nem így tettek, azoknak vereség és megaláztatás lett osztályrésze.
Ha Isten gyermeke vagy, nem kell minden csatában részt venned.
Vannak olyan csatározások amikre kár lenne az idődet, energiádat pazarolni.
Ezek helyett érdemes azokra a sokkal fontosabb dolgokra fókuszálnod, amiket Isten szeretne mutatni neked.
Ahhoz, hogy bölcsen válaszd meg a csatáidat, folyamatosan egyeztetned kell a Szentlélekkel, Ő meg fogja mutatni melyek azok a csaták amelyekben harcolnod kell és melyek azok, amiket egyszerűen figyelmen kívül kell hagynod.
Tencut Zoltán  


IMA: Atyám, Istenem! Kérlek vezess engem, hogy azokban a csatákban harcoljak, amelyekben Te is szeretnéd. Tudni szeretném mit kell tennem minden egyes helyzetben. Vezess a Te Szentlelked által, hogy ne vesztegessem a drága időmet és energiámat haszontalan dolgokra.
Segíts rajtam Uram, hogy bölcsen válasszam meg melyik csatákban harcolok. Krisztus nevében. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A legjobb rész

Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre....