2021. szeptember 2., csütörtök

Krisztus a lényeg

Akkor elvitte Jézust a Lélek a pusztába, hogy megkísértse az ördög. Máté evangéliuma 4. fejezet 1. vers




Jézus Krisztust elvitte a Lélek a pusztába, hogy az ördög megkísértse. Az ördög azt ígéri neki, hogy amennyiben behódol, élvezheti a gondtalan, hatalommal és csillogással teljes életet.
Krisztus a nehéz utat választotta. Azért, mert tudta, hogy a nehezebb út az Atya által kijelölt út és számára ez sokkalta jobb.
Az, ahogyan elképzeled Krisztus követését, sokat elárul arról, hogy miért akarod Őt követni. Pénz, hírnév, egészség, siker. Olyan sok ember így képzeli el a Krisztus követését, mert valójában ezekre vágyik és nem Krisztusra.
Krisztus valódi és őszinte követése azt jelenti, hogy számunkra az Ő szava a meghatározó. Krisztus az Isten szavával verte vissza az ördög támadásait és ez a mi feladatunk is.
Isten szava vagy az anyagi áldások a fontosabbak életedben? Arra vársz, hogy Isten bizonyítson neked, mielőtt átadnád életed Neki?
Esetleg azok a dolgok kötik le a figyelmedet, amelyek a listádon vannak, és arra vársz, hogy Isten azokat megadja neked? A Krisztust ért kísértések, voltaképp ezekre a kérdésekre adtak választ. Krisztus az imádságban és Isten szavában gyökerezett meg éppen ezért tudott visszaverni a Szentlélek által minden ördögi támadást.
Ezzel pedig megmentett minden embert az önmaga elveszett állapotából, aki Bele helyezi bizalmát és hitét.
Nem Istennek van szüksége a mi hűségünkre, hanem nekünk van szükségünk arra, hogy Isten kerüljön életünk középpontjába a saját énünk helyett, mert így tudjuk megtapasztalni az ebből fakadó boldogságot és szabadságot.
Kötelezd hát el magad az Isten iránti engedelmességre akkor is, amikor is, amikor a Krisztus követése göröngyös utakat jelent. Ezáltal téged is nevelhet az Isten nap, mint nap.


IMA: Segíts levetkőznöm az önzésemet és megérteni, hogy az életem nem rólam, hanem Rólad szól. A Te hatalmad által segíts nekem egyre inkább a Krisztus jellemére formálódni. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...