2021. október 27., szerda

Legyetek éberek!

Így ti is, amikor látjátok, hogy mindezek bekövetkeznek, tudjátok meg: közel van az Isten országa. Lukács evangéliuma 21. fejezet 31. vers



Amikor a hajnalok dérbe öltöznek és megjelennek az első sárga levelek, tudjuk, hogy eljött az ősz.
Amikor délután 4 óra környékén már sötét van, akkor tudjuk, hogy közel van a tél.
Ahogyan a mindennapi életünkben vannak bizonyos jelek, amiket ösztönösen észreveszünk, ugyanígy akarja Isten, hogy figyeljünk azokra a jelekre, amelyek Isten országának közeledtét jelzik számunkra.
Ezekben az időkben nagyon fontos, hogy éberek legyünk. Jézus Krisztus mondja: „Vigyázzatok magatokra, nehogy szívetek elnehezedjék mámortól, részegségtől vagy a megélhetés gondjaitól; és hirtelen lepjen meg titeket az a nap, mint valami csapda, mert úgy fog rátörni mindazokra, akik a föld színén laknak.”
Jézus Krisztus nem ijesztgetni vagy félrevezetni akar minket, hanem figyelmeztetni akar arra, hogy nem tudjuk az Ő jövetelének pontos időpontját és ez éberségre kellene, hogy ösztönözzön mindannyiunkat.
Ha megvizsgálod az utolsó idők jeleivel kapcsolatos Biblia verseket és megnézed az időszerű híreket, rá fogsz jönni, hogy amit Krisztus mondott, a szemünk előtt teljesednek be.
Az Isten szavai adnak egyedül biztos alapot ebben a rohanó, sok szempontból leépülő világban.
Krisztus mondja: „Az ég és a föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el."
A teremtett világ és az emberiség egyre közelebb kerül ahhoz a naphoz, amikor Isten pontot tesz az emberiség történetére és ítéletre hív minden egyes embert.
Miközben a Titanic süllyedt, állítólag egy ember visszament a fényűző lakosztályokba, hogy magához vegye a dúsgazdag utasok ékszereit, értéktárgyait.
Közben elmulasztotta megragadni az egyetlen lehetőséget a menekülésre. Szerzett kincseivel együtt lesüllyedt a mélybe.
Vigyázz hát és imádkozz! Miközben imádságos szívvel végzed feladataidat, éled az életed, figyelj Krisztus szavaira és igyekezz azok szerint élni. Szeresd az Istent és légy egy azokkal, akik szintén Isten gyermekei, örökösei.


IMA: Istenem, segíts nekem, hogy figyeljek azokra a jelekre, amikre felhívod a figyelmemet, hogy felkészüljek a mai idők kihívásaira. Segíts nekem a Te szavadra alapozni, hogy józanul éljem az életemet és cselekedjem akaratodat. Krisztus nevében kérlek, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...