2021. december 21., kedd

Az Atya egyszülöttjének dicsősége

Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal. János evangéliuma 1. fejezet 14. vers



Jézus Krisztus halandó emberré vált, hogy szenvedhessen és meghalhasson az emberiség bűneiért a kereszten.
A római birodalom rendszeresen végzett ki embereket keresztre feszítés által. Könnyen előfordulhatott az is, hogy valakit ártatlanul végeztek ki pusztán azért, mert valamilyen okból szemet szúrt a római birodalomnak.
Jézus halála sem lenne különleges, ha nem tudnánk, hogy Ő a Krisztus, az Isten megtestesült szava.
Ha viszont megérted, hogy Ő azért halt meg, hogy végleg legyőzze a bűnt és a halált, akkor nem hagyhatod szó nélkül szenvedését, kereszthalálát és feltámadását.
Az apostolok és sokan mások személyesen láthatták a megtestesült Krisztus dicsőségét, aki közöttük élt, járt és beszélt velük.
Meglátod-e a karácsonyi jászolban a testté lett Ige csodálatos igazságát?
Ha nem látod meg, akkor nem fogod meglátni Krisztus dicsőségét és az ünnep igazi jelentőségét sem.
Ha viszont megnyitod szívedet az Ő igazi dicsősége előtt, akkor minden értelmet nyer.


IMA: Istenem, kérlek téged, hogy nyisd meg szívemet, szemeimet, életemet a Krisztus dicsőségének világosságára. Hadd lássak, érezzek, éljek, ünnepeljek ennek a dicsőségnek fényében. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...