2021. december 20., hétfő

Isten megtestesült

Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal. János evangéliuma 1. fejezet 14. vers



Rohanó világunkban hozzászoktunk a rövid, velős hírekhez. Nincs időnk, kedvünk, türelmünk beleásni magunkat a dolgok lényegébe éppen ezért lehetünk felületesek életünk dolgait illetően.
Talán azért van az is, hogy a karácsonyi képeslapokon, üzenetekben néhány mondat van csupán. Már megvannak a jól bevált jelmondatok: „Boldog karácsonyt! Áldott ünnepeket! Boldog új évet!”
Ezekkel nincs is gond csak akkor, ha felületesen mondjuk és fogadjuk őket és ez a felületesség jellemzi az ünneplésünket, életünket.
A Karácsony lényege nagyon röviden megfogalmazható: „Az Ige testté lett, közöttünk lakott.” Erre emlékezünk.
Akár így is köszönthetnénk szeretteinket Karácsony alkalmával és így esélyt adnánk nekik, hogy kicsit elgondolkozzanak ezen a kivételes üdvözleten.
Ha mélyebbre akarsz menni a hited dolgában, akkor hadd kérdezzem meg tőled: Tényleg elhiszed, hogy az Ige, vagyis Jézus Krisztus testté lett?
Sokan ünneplik idén is a Karácsonyt úgy, hogy egy szót sem hisznek el Isten testet öltésének történetéből. Minden embernek jól esik a pihenés, szórakozás, evés-ivás az ünnepi időszakban.
Isten megtestesült világossága: Jézus Krisztus minden ember életét kész beragyogni. Ahogyan a nap kész bevilágítani az egész világot, de mégis vannak emberek, akik egy barlang sötétségében húzzák meg magukat és nem kérnek a napfényből.
Mit jelent a számodra a tudat, hogy a Szentlélek által Isten ma is köztünk él és kinyilatkoztatja magát azoknak, akik őszintén keresik Őt?


IMA: Istenem, nem akarok többé felületes életet, ünneplést, kereszténységet. Szeretném megérteni a Te szereteted mélységét, a Te jelenléted világosságával ragyogd be egész lényemet. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...