2021. december 19., vasárnap

Örömhír Istentől

A jel pedig ez lesz számotokra: találtok egy kisgyermeket, aki bepólyálva fekszik a jászolban."       Lukács evangéliuma 2. fejezet 12. vers



A pólyába csavart, jászolban fekvő csecsemő látszatra csak egy csecsemő volt, de mégis sokkal több volt annál.
Abban az időben egy szegény család csak egy ilyen rögtönzött pólyába tudta csavarni gyermekét. Azonban még a szegény családokra sem volt jellemző, hogy az újszülött kisgyermeküket jászolba fektessék.
Ez nem volt véletlen. Olyan egyedi jelként szolgált ez, hogy ez alapján a pásztorok megtalálhatták a gyermeket és kétségkívül tudhatták, hogy jó helyen járnak. Meggyőződhettek róla, hogy Isten testet öltött szavát találták meg.
Az Isten szavát, ígéretét hittel kell párosítanod, de ha ezt megteszed, magad is meg fogod tapasztalni, hogy amit az Isten mond az érvényes és igaz.
Egy dolog meghallgatni az örömhírt, amit az angyalok hirdetnek, de hány ember indult volna el ténylegesen keresni a jászolban fekvő, bepólyált gyermeket?
Krisztus mondja, hogy aki hallja az Isten szavát, de nem cselekszik azzal összhangban, hasonlatos ahhoz az emberhez, aki homokra építette a házát majd a vihar romba döntötte azt.
Pedig aki hitben jár, az megtapasztalhatja ma is, hogy az Isten szava igaz és mindig érdemes azzal összhangban cselekedni.
Isten azt szeretné, hogy az örömhírt meghallgasd és indulj el, cselekedj azzal összhangban. Akkor is, amikor ez látszólag ellentmond a te vagy a környezeted logikájának.
Hiszen a jászolban általában szalma vagy marháknak való eleség szokott lenni. Nemde? Minek keresne egy ember pólyába csomagolt gyermeket jászolban?
Mondjuk azért, mert bízik Isten szavában és meg akar győződni róla, hogy amit Isten mond, az valóban úgy van.
Meglátogatott már Isten a mostani életkörülményeidben? Esetleg kész vagy arra, hogy erődet, kíváncsiságodat, törekvésedet Isten szavával összhangban cselekedve hasznosítsd?
Isten számodra is fontos üzenetet tartogat ezen a Karácsonyon. Kérdés, hogy meg fogod-e hallani az Ő szavát? Érdemes lesz figyelned az Ő üzenetére.


IMA: Istenem, segíts nekem a Te szavadban vetett hitben cselekedni elsősorban és ne a magam logikájára támaszkodni csupán. Szólj hozzám a mai napon, ebben az időszakban, mert meg akarom hallani üzenetedet és szeretnék azzal összhangban cselekedni. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...