2021. december 18., szombat

Karácsonyi üzenet neked

Az angyal pedig ezt mondta nekik: "Ne féljetek, mert íme, hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz: Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában. A jel pedig ez lesz számotokra: találtok egy kisgyermeket, aki bepólyálva fekszik a jászolban."                                        Lukács evangéliuma 2. fejezet 10-12. versek



Sokféle jelentése van ma a karácsonyi ünnepnek: ünneplés, találkozások, Isten testet öltésének emlékünnepe, családi hagyományok stb.
A Karácsony egy fontos üzenete, hogy Isten megszólította az embert. Ha Isten nem beszélt volna nekünk önmagáról és tervéről, sosem tudhattunk volna meg róla semmit.
Isten szeret téged, érdeklődik irántad és szeretné, hogy megértsd az igazságot önmagadról, a körülötted levő világról és az Ő tervéről.
Egy sötét világban, amikor az emberek nem számítottak semmi jóra, megszületett Jézus Krisztus egy betlehemi istálló jászlában.
A bizonytalan világnak Isten egy örömteli bizonyosságot hirdetett: „Ne féljetek, mert íme, hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz.”
A menny összeért a földdel, hogy ez a csodálatos üzenet eljusson ma hozzád is.
Végül Isten üzenete dicsőséget hordozó üzenet volt. „ Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában.”
Sok ember akarta, akarja magát „üdvözítőként” feltüntetni. Sok nagyszerű tanító volt a világon, akik egy jobb cél felé vezettek embereket, hogy jobb életvitelt folytathassanak.
A betlehemi Megváltó maga Jézus Krisztus. Ha tehát úgy érzed, hogy bizonytalan vagy, esetleg félelem van benned, hallgass az Isten biztos szavára. Keresd előbb az Ő országát és igazságát, a többiről Ő majd gondot visel.
Ha úgy érzed, hogy beszűkült az élettered, Isten tágas térre tud vezetni téged. Ha úgy érzed, hogy megrekedtél, tehetetlennek érzed magad, nézz Krisztusra, az egyetlen igazi Megváltóra.

IMA: Istenem, köszönöm, hogy ma megszólítottál engem. Hadd építsek a Te örömüzenetedre, hogy megérthessem az ünnep és az élet igazi jelentőségét. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...