2021. december 17., péntek

Mit kezdesz Krisztussal?

Miután meghallgatták a királyt, elindultak, és íme, a csillag, amelyet láttak feltűnésekor, előttük ment, amíg meg nem érkeztek, és akkor megállt a fölött a hely fölött, ahol a gyermek volt. Amikor meglátták a csillagot, igen nagy volt az örömük. Bementek a házba, meglátták a gyermeket anyjával, Máriával, és leborulva imádták őt. Kinyitották kincsesládáikat, és ajándékokat adtak neki: aranyat, tömjént és mirhát.  Máté evangéliuma 2. fejezet 9-11. versek


Sok ember keresi Krisztust, de amikor megtalálja, rájön, hogy nem hajlandó meghajolni Előtte. Aki nem hajlandó egész életét odatenni Krisztus elé és halálba adni büszkeségét, nem sokat nyer azzal, hogy megtalálja Krisztust.
A bölcsek minden tudásukat, erejüket, erőforrásaikat latba vetették, hogy megtalálják a megtestesült Igazságot.
Amikor megtalálták, készek voltak nemcsak letérdelni, hanem arccal a földre borulni a kis Jézus előtt és imádni Őt.
Hát nem érdekes? Ők fizikai szemükkel egy csecsemőt láttak, de hitszemeikkel már látták a világ Megváltóját, az Isten Fiát.
Ma pedig, amikor már megérthetjük Krisztus örömhírét, olyan sokan továbbra is csecsemőként akarnak tekinteni a feltámadott Krisztusra.
Tiszteletük részeként ajándékokat is vittek. Az aranyat királyi mivoltának tisztelete miatt, a tömjént a megtestesült Isten tisztelete miatt, a mirha pedig emberi mivoltának tisztelete miatt.
Talán te is kerested már úgy Istent, hogy amikor megtaláltad Őt, nem voltál hajlandó megnyitni szívedet Előtte.
Nem voltál hajlandó odaadni Neki szerelmedet, őszinteségedet, múltadat, büszkeségedet, jövődet.
Minden ember életében fontos szerepe van a keresésnek. Kész vagy-e őszintén keresni és őszintén válaszolni az Isten igazságára?
Azért imádkozom, hogy nyisd meg szívedet a Krisztus keresése és imádása felé.

IMA: Istenem, szeretnélek őszintén keresni és imádni Téged. Szentlelkeddel segíts, vezess és támogass ebben. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...