2021. december 27., hétfő

Oszd meg az örömhírt

Volt ott egy prófétanő is, Anna, Fánuel leánya, Áser törzséből. Nagyon előrehaladott korú volt; csak hét évig élt férjével hajadonkora után, s már nyolcvannégy éve özvegyasszony volt. Nem távozott el a templomból, mert böjtöléssel és imádkozással szolgált éjjel és nappal.                                                       Lukács evangéliuma 2. fejezet 36-37. vers


Anna egy másik különleges személy, akivel „találkozhatunk” Jézus Krisztus születésével kapcsolatosan.
Áser törzséből való, hét év után megözvegyült. Éjjel nappal a templomban volt és imával, böjttel szolgált.
Talán hallotta Simeont, amint kezében fogja a megtestesült Krisztust, de az is lehet, hogy a Szentlélek kijelentése nyomán jutott el a kisgyermekhez és szüleihez.
Az bizonyos, hogy ő is meglátta, felismerte, hogy a csecsemő voltaképp a Krisztus, aki által be fognak teljesülni Isten ígéretei.
Azonnal elkezdett hálát adni és dicsőíteni Istent.
Tegnap még karácsony volt, ma vajon abbahagytad-e Isten dicsőítését és a hála mondását azért az örömhírért, ami a Krisztus megtestesülésének emlékünnepén eljutott hozzád?
Őbenne van bűneink bocsánata és minden jövendő reménységünk is.
Anna itt nem állt meg. Elmondta másoknak is, hogy a megígért szabadító eljött. Emberek milliárdjai keresnek ma olyan szeretetet, amelyben igazi megbocsátásra és örömre lelhetnek. El fogod mondani azoknak, akik a környezetedben élnek, hogy ez a Szeretet maga Krisztus és Ő mindezt megteheti életükben?
Nem kell megvárd míg te is idős leszel. Még egy kisgyermek is képes arra, hogy megossza a Krisztus szabadításáról szóló örömhírt.


IMA: Istenem, köszönöm az az örömteli, dicsérettel teljes lelkületet, amit Anna által mutattál be nekünk. Töltsd meg csordultig szíveinket hálával, örömmel, hogy másokkal is megoszthassuk a karácsonyi örömhírt. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...