2022. január 9., vasárnap

A hit átformáló ereje

A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés.
Zsidókhoz írt levél 11. fejezet 1. vers


Ahhoz, hogy életedben megtapasztald működés közben a fenti hitet, fontos, hogy legyen az Istenbe vetett hitednek fedezete az Ő szavából. 
Ha Isten gyermekeként valamilyen anyagi szükségben szenvedek, akkor a Szentlélek által bizonyosságom lehet abban, hogy Isten gondot visel rólam. Miért? Mert Ő megígérte. Én pedig hiszek az Ő szavának. " Keressétek először az Isten országát és igazságát a többiek pedig ráadásul megadatnak nektek."
Ez a meggyőződés segített többek között abban, hogy amikor észrevettem a munkahelyemen olyan irányba mennek a dolgok amelyikbe én nem szeretnék menni, minden további nélkül fel tudtam mondani. 
Az Isten kijelentésének köszönhetően tudtam biztosan, hogy a harmadik gyermekünk fiú még a várandósság korai szakaszában. 
Bárcsak megtapasztalnád te is milyen édes, biztos, boldogító, békét adó dolog az Isten szavára hittel építeni életedet és azzal összhangban gondolkodni, hozni meg a döntéseidet. 
Aki nem az Isten gyermeke, az hajlamos ezt a meggyőződést meggondolatlanságnak vagy egyenesen bolondságnak gondolni. Az evangélium is bolondság azoknak akik elvesznek, de nekünk, akik megtartatunk az Istennek csodálatos ereje.
Nem tudom milyen problémákkal küzdesz, de az Istennek és az Ő szavának alárendelve életedet az életedben minden örökre megváltozhat. 
Olyan bátorságot kaphatsz Istentől, olyan szilárd alapot, hogy a mindenféle emberi tanítás, okoskodás nem fog kimozdítani az egyetlen biztos alapból. 
Gyorsan elrepül földi életünk és egyetlen dolog lesz amin áll vagy bukik az öröklétünk: hittünk-e Krisztusban vagy sem? Minden, ami nem a Jézus Krisztusban vetett hitből származik életünkben az bűn lesz. Az igazi hit nem szöveg, nem beszéd, hanem szilárd meggyőződésből fakadó cselekvés. 


IMA: Istenem, egy mustármagnyi hit képes átformálni egész életemet. Ne engedd, hogy gyávának bizonyuljak. El szeretnék engedni mindent, ami nem a Benned vetett hitből táplálkozik, hogy értelmes és hasznos életem lehessen. Krisztus nevében, Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...